27.11.13

Huomenna on torstai

No olkoon sillä
ehtiihän sen huomenna,
kun on taas torstai.

25.11.13

Yhteiset askelet

Haiku!
 5: Mum-mo oh-jai-lee
 7: po-jan tur-val-li-ses-ti
 5: ker-hos-ta ko-tiin

2.11.13

Vene 39

Numerokuvat 053

Numerokuvat on minun mielestäni ollut mukava haaste. Vaikka tämä jakso nyt päättyy, toivoisin jatkoa seuraavan. Muutoksia toki voi tehdä ja yleensä ne lisäävät innostusta ja mielenkiintoa. Liian haastava ei kuvahaasteen pidä olla, mutta ilman haastavuutta voi tulla tylsyys.
Vaikka jatkossa tulisi jälleen vuoden jakso, saattaisi olla hyvä, että osoallistuvat kuvat olisivat tuoreita, esimerkiksi haasteviikolla kuvattuja. Nyt on voinut kuvata vaikka koko sarjan 0 - 52 kerralla ja käyttää arkistokuvia.

1.11.13

Etsi ja ota oppia kaikkialta

Muokkaus on kasvun avain
Me harrastajavalokuvaajat saatamme olla lievästi ”vekotin hulluja”, sillä melko usein kuulee miten kameraa pitäisi taas vaihtaa parempaan. Uutta tekniikkaa tulee markkinoille tuhka tiheään, mutta perusteiltaan kamerat eivät suuresti muutu. Kaikilla kameroilla syntyy hyviä ja mielenkiintoisa kuvia, jos valokuvaajassa vain on puhtia. Katsoin juuri Yotube videoita, joissa halpoja kameroita on annettu ammattilaiselle, joka on saanut niillä aikaan hyviä kuvia. Hyvä syntyy taitavan kuvaajan toimesta vanhemmallakin kameralla. Se hyvä kuva on kiinni enemmänkin osaamisesta kuvaajana ja välineen hyvästä tuntemuksesta.

Olisiko järkevämpää lähteä jollekin innostavalle kuvauskurssille, ja jättää yksi kameran vaihto väliin? Kameran hinnalla tai välirahalla pystyy käymään useammankin kurssin, tai lähteä jollekin kuvausmatkalle muiden kuvaajien kanssa. Voihan kuvaustaitoja kehittää monin eri tavoin, esimerkiksi tutustumalla omaan kameraansa perusteellisesti käyttöohjeeseen. Niin vain on, että se välineen mukana tullut manuaali jää aika usein huonosti luetuksi. Itse huomasin, miten vähän olen tutustunut salamalaiteeni käyttöohjeeseen ja miten paljoin sen hienoja ominaisuuksia on ollut ihan kokonaan käyttämättä.

”Elämä on oppimista” kaiken aikaa ja joka päivä, mutta laiskuus hävettää. Minäkin ostan uuden kamerarungon heti, kun olen oppinut tämän nykyisen ominaisuudet kunnolla. Siihen voi kuitenkin kulua vielä vähän aikaa.