24.5.23

Lehtokotilo

Lehtokotilo on limainen etanamainen olento. Puutarhassa se on haitallinen, koska se syö kasvien lehdet ja kukat. Pian kuitenkin ymmärsin, että lehtokodilla on  opetus annettavana.

Tuhoisuudestaan ​​huolimatta lehtokotilo opettaa luonnon tasapainon merkitystä, sillä jokaisella olennolla, olipa se kuinka pieni tai merkityksetön, on oma tehtävänsä ekosysteemissä. Arvostan siksi epätäydellisyyden kauneutta, sillä lehtokotelon limainen polku ja reikäisiksi syödyt lehdet antavat puutarhaan luonnollisen ilmeen.

On opittava elämään sovussa kaikkien luonnon olentojen kanssa.  Vaikka lehtokotilo on paha häiriö se opettaa elämän ja luonnon ymmärrystä.


 

23.5.23

Kuoria

Tiistai 23.5.2023

Närhenmunankuori on osa luontoa, sen keväistä kiertokulkua. Tänä aikana linnut munivat ja poikaset kuoriutuvat. Muna on olennainen osa lintujen lisääntymisprosessia ja symboloi hedelmällisyyttä ja uusia alkuja. Koska kevät on luonnossa kaiken lisääntymisaikaa, munankuoret edustavat uuden elämän ja kasvun tärkeyttä.

Keväällä munivat myös monet muut lintulajit, kuten peipot, varpuset ja rastaat jne.. Muniminen on kriittistä aikaa linnuille, sillä se merkitsee uuden sukupolven alkua. On kiehtovaa seurata lintujen kiirettä, kun ne rakentavat pesiä, munivat ja hautovat niitä, kunnes poikaset syntyvät. Koko prosessi on osoitus näiden siivekkäiden olentojen älykkyydestä ja sitkeydestä, kun ne suojelevat pesiään.

Linnut ovat välttämättömiä ekosysteemille, ja niiden selviytyminen on ratkaisevan tärkeää ympäristön tasapainon ylläpitämiseksi. Luonnonystävänä arvostan ja kunnioitan luontoa ja pyrin suojelemaan sitä.

 

12.5.23

Joogaa omassa pihassa"

Niille teistä, joille tämä ei ehkä ole tuttua, sallikaa minun valistaa, sillä se tarkoittaa "joogaa omalla takapihalla". Kuinka mukavaa! 

Kuka tarvitsee salia, kun on käytettävissäsi pihanurmikko? Tarkoitan, ajattele sitä - raitista ilmaa, auringonpaistetta (tai ehkä jopa sadetta, jos olet seikkailunhaluinen). Nurmikko on täydellinen tausta alaspäin suuntautuvalle koira- tai puuasennolle. Lisäksi voit välttää kaikki salimaksut ja muiden joogien tuomitsevat katseet. Joten jatka, vie oma joogamattosi ja venyttele omassa siivussasi zen-paratiisia. Namaste ystäväni.