30.9.10

Voitoon

Eteenpäin ja voittoon


 

29.9.10

Valoa ja varjoja

Syyskuun lopun aurinkoiset päivät ovat olleet hyvin kauniita ja aamujen valo sopii hyvin värikkään monivärisen ruskan kuvaamiseen. Parasta on kun aurinko alkaa hälventää sumua. Jos aurinko paistaa takaa ja seison kamerani kanssa auringon edessä, saan piiitkän varjon, joka ”pilaa” koko kuvan. Monesti muutenkin katsomme elämän varjoja nurjasta suunnasta. Omaa asennetta ja katsantokantaa pitää joskus pohtia. 

28.9.10

Pönttö


—Kauneus on katsojan silmissä, eikä rumuus ole yhtä rumaa kaikkien mielestä. Minusta kuitenkin kuvassa oleva pönttö on metsäluonnossa aika ruma, kun se on vielä täytetty roskilla. Mikä se on?

Ainakaan minä en sitä tiedä. Se voi olla vanhaan häkäpönttöautoon kuuluva osa tai sitten se voi olla korpikuusen kyynelten tiputtamisessa käytetty lauhdutin. Tiedätkö sinä mikä tämä on. Kuitenkin se on metsässä olevan polun varressa olevan kannon nenään nostettu ruma ”muistomerkki”.

27.9.10

Pehmyt

Mustavalkomaanantai#41

24.9.10

Muodostelma

Taivas on...

Syysväriä

Syksyisessä metsässä on runsaiden värien sekamelska. Kaikkia värisävyjä on nähtävissä. Samassa koivussa voi olla usean eri värin lehtiä, tässä puussa on kolmea vahvaa väriä. Ruskea on kuolleen lehden väri, sillä oksa on taittunut ja lehdet ovat kuivuneet. Normaali syksyn tuoma keltaisuus valtaa alaa, mutta suurin osa lehdistä loistaa edelleen kesäisen vihreinä.

22.9.10

Leijuvat lehdet

Määrä on jotakin jonka voi helposti mitata.
Laatu on arvioitava, eikä siihen voi aina luottaa.

21.9.10

20.9.10

18.9.10

Yksi talo

— 1234....Viikon haasteaihe: "montako taloa näet ikkunastasi?" (Valitse vain yhden ikkunanäkymän talomäärä. myös osittain näkyvät talot saa laskea mukaan.)

Meillä molemmilla naapuruksilla on punainen tupa ja perunamaa!

Vain yksi punainen talo pilkottaa vähän puiden takaa!

16.9.10

Kellastuvaa

15.9.10

Yliopisto

—Tiedettä tekevät ihmiset erikoistuvat mahdottomaan, tehden siitä mahdollisen.

Teematiistai/Tiede

14.9.10

Syksyn värejä

Vuoden kierto on siinä pisteessä, että luonto on joka päivä erilainen. Ruska alkaa olla huippukohdassaan ennen kuin lehdet varisevat maahan. Sateinen päivä yöhalla ja sen jälkeen tuuli, niin jopa on maisema alastoman näköinen. Tämä kaikki kuuluu syksyyn eikä siinä ole mitään ihmeellistä, mutta vuosittain näytelmä on erilainen ja aina yhtä vaikuttava.

13.9.10

Nalle

Haastekuva: Lelu

11.9.10

Nikon F4

Nikonin ensimmäinen AF automaattitarkennusta käyttävä kamerarunko oli F501. Minä hankin sellaisen vuonna 1985, sitten seurasi F801 ja vuonna 1990 ostin kuvassa olevan F4 ammattirungon. Monet Nikonin -80 luvun objektiiveista ovat minulla edelleen käytössä digikameroissa, jossain mielessä ne ovat hyvin kilpailukykyisiä verrattuna uusiin kakkuloihin. Kuvassa F4 kamerassa on kiinni 105 mm ikivanha makro, joka on mitä mainioin piirtokyvyltään. Digiajan alkamisesta lukien F4 on ollut muistona ”eläkkeellä”. Käyttökunnossa se toki on, elleivät nivelet ole käyttämättömänä jäykistyneet.

9.9.10

Jylinää

8.9.10

Kesän lisäkilot painavat mielessä

Elintarvikkeita kaupasta hankkiessa joutuu tekemään runsauden markkinoilla monia valintoja. Haluamme mieluummin terveysvaikutteista ruokaa, kuin sellaisia tuotteita, joissa ei ole asiaan liittyviä erityisiä merkintöjä. Ruuan raaka-aineita ostettaessa tosin mikään tuote ei ole erityisen haitallinen tai erityisen hyvä. Luomutuote saattaa jäädä ostamatta sen korkeamman hinnan vuoksi. Kokemus ja tieto helpottavat valintoja, myös TV:n ruokaohjelmat ja kaikki ruokamainonta vaikuttavat vääjäämättömästi kulutustottumuksiin. Pyrkimyksenä on tietenkin saavuttaa mukava, kylläinen olotila ja ruuanlaiton pitää olla helppoa.

Tarjolla on lukemattomia vaihtoehtoja, joiden keskinäinen paremmuus on aika vaikea selkeästi ymmärtää. Kaupan kassajonossa tulee tarkkailleeksi kanssaihmisiä, ja siinä huomaa miten ns. normaalipainoiset jäävät pieneksi vähemmistöksi. Olemme tottuneet elämään helpolla, mutta emme ole osanneet siirtyä kevyempiin ruokiin tai vähentää lautasen kokoa, siksi kait useimmat olemme ylipainoisia. Ihminen taitaa olla perusolemukseltaan ahne ja hankkii ja syö mitä saa tietyllä panoksella mahdollisimman paljon, vaikka pitäisi poisoppia ylensyönnistä.

7.9.10

Tuotantorakennus

—Teema 27 viikon aihe RAKENNUKSET

6.9.10

Vartiotornin portaat

Haate 39

5.9.10

Metsässä

Metsää käytetään monilla tavoin, sillä se on alue, joka tuottaa puuta rakentamisen, paperin, lämpöenergian ja ties mihin tarpeisiin. Metsästäjä saa saloilta riistaa ja marjastaja ja sienestäjä vitamiinirikasta ravintoa. Metsä on myös paikka jossa voi viihtyä ulkoilla ja vain nauttia ympärillä olevasta luonnosta. Joskus metsään on viety jotakin roinaa, joka on käynyt tarpeettomaksi eikä sitä ole viitsitty kuljettaa tarkoitusta varten oleville kaatopaikoille. Metsä on aitta josta voi löytää melkein mitä vain, tai nähdä saloilla peikkoja tai kummituksia, jos ihmisellä on sellaisia taipumus nähdä.

4.9.10

Kirjaimellisesti

3.9.10

Hawk

2.9.10

Tekemisen iloa

174. haaste

Tämän viikon haaste on yksinkertainen: Ilo.

1.9.10

Syyskuun sienisatoa

Jo aamulla näkyi selkeät merkit siitä että syys on saapunut, kun vettä sataa ja ilma tuntuu kolealle. Onneksi syyshalloja ei ole vielä ollut niin sienet kasvavat hyvin kun maassa on taas riittävästi kosteutta. Tänään ei märkään met-sään ole asiaa, mutta onhan eilisissä sienissä vielä töitä, ennen kuin ne ovat säilössä talven varalle. Huomenna taas metsään ja oikeastaan nyt alkaa jo olla vuoden tarve niin kantarelleista, tateista, kuin muistakin sienistä.