
Lihantuotantoa seuranneena, minua nämä luvut tyrmistyttävät, joten on todettava, etten ole moista tiennyt, enkä ole tullut edes ajatelleeksi. Naudan rehustus muodostuu suurelta osasta tuorerehusta, joten kaipa siihen tuotantoketjuun, pellolta pöytään tarvitaan vettäkin.
Uutisen mukaan naudanlihakilon tuottamiseen kuluu eniten vettä
- Nauta 15 500 litraa/kg
- Lammas 6 100 litraa/kg
- Porsas 4800 litraa/kg
- Kana 3 900 litraa/kg
Jos henkilö kuluttaa 25 kiloa sianlihaa, 20 kg naudanlihaa, ja 20 kiloa siipikarjanlihaa vuodessa, tämän elintarviketuotantoketjun vedentarve on 508 m³. Onneksi vesi riittää ja se on vielä pitkään halvempaa, kuin liikenteen käyttämä ”menovesi”.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!