27.11.09

Kaatuilua

Uskollinen ystäväni, tämä tietokone täyttää 6 vuotta tammikuun alussa. Käyttöjärjestelmä on XP-Pro. Päätin aikoinaan jättää Vista vaiheen väliin, ja niin nyt on jo päässyt käymään.

Eilen olin jo siinä uskossa, että yhteistyö tämän koneen kanssa on päättymässä. Netin kautta tulleen XP-päivityspaketin asennuksen jälkeen kone temppuili, näyttö meni mustaksi, ja sitten siihen ilmestyi viesti ”ei signaalia”. Buuttamalla toiminta lähti käyntiin, mutta sama häiriö toistui pian uudelleen. Katselin jo tarjouksia, millaisen uuden myllyn käyn hakemassa?

Tänään sama ongelma jatkui. Mietin mikä voisi epäjärjestyksen aiheuttaa, kun näyttö on kunnossa. Jos koneessa olisi komponenttivika, se ei korjaannu virran katkaisulla ja uudella käynnistyksellä, ei edes tilapäisesti.

Ehkä vika on ohjelmistossa, eli uusi päivityspaketti ei ymmärrä vanhaa näytönohjainta. Selvitin mikä näytönohjaimeni on ja katsoin onko sen ohjurille uutta päivitystä. Löytyi jotakin ja ei muuta kuin lataamaan ja se asettui paikoilleen ongelmitta. Nyt kone on toiminut jo muutaman tunnin, joten olen toiveikas, että ongelma olisi ratkennut?

3 kommenttia:

  1. XP-pro paras käyttöjärjestelmä, parempi kuin uusi seiska joten älä siitä luovu tai jos luovut kannattaa harkita ubuntua.
    Vieläkö pelittää?, ainakin numerohaasteeseen olit vastannut.

    VastaaPoista
  2. Muutrn pelaa, mutta kaatuilee hieman liian usein. Tätä harmia ei ole aikaisemmin ollut. Taitaa Win, jotenkin pyrkiä edistämään Win 7 kaupppaa. Olen katsellut tämän päivän uutta konetta. Ehkä seuraava kone on HP dv7-3017eo, Win 7 käyttöjärjestelmällä

    VastaaPoista
  3. Muutrn pelaa, mutta kaatuilee hieman liian usein. Tätä harmia ei ole aikaisemmin ollut. Taitaa Win, jotenkin pyrkiä edistämään Win 7 kaupppaa. Olen katsellut tämän päivän uutta konetta. Ehkä seuraava kone on HP dv7-3017eo, Win 7 käyttöjärjestelmällä

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!