20.4.10

Sahtikoe

Elämässä on muka kokeilla kaikenlaista, miksei siten myös sahdin kotivalmistusta. Netistä löytyy runsaasti erilaisia ohjeita, ehkä liiankin paljon, sillä mitä enemmän tarjontaa sen vaikeampi valinta. Sahtimaltaat on hankittu, astiat on pesty huolellisesti ja huomenna alkaa aamusta vierteen teko. Ei siinä minkään pitäisi pahasti pieleen mennä. Koskaan aikaisemmin en ole tehnyt sahtia, mutta kuusikymmenluvulla olen nähnyt miten maalaissahti valmistettiin perinteisillä menetelmillä puuastioissa. Silloin maltaatkin kuivattiin oman pellon viljasta mallassaunassa. Nyt on aika toinen ja menetelmät ovat yksinkertaisempia. En ole erityisemmin sahdin tai muidenkaan oluiden ystävä, mutta kokeilunhaluinen. Saapas nähdä mitä siitä tulee, toivottavasti kuitenkin sitä juomaa voisi nimittää sahdiksi, sillä kiljua en halua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!