15.4.12

Hupsista keikkaa!

Maahanmuuttajille niin helposti provosoidutaan oman isänmaamme puolesta, ja ollaan niitä tärkeitä alkuperäisiä ihmisiä. Kivikaudella reviirille tunkeutuja käytiin heti kohimassa, jos yläjuoksulta tuli kivikirveellä veistettyjä lastuja alaspäin. Taitaa raamatussakin olla monta tarinaa, josta löytyy vihapuhetta maahanmuuttajia kohtaan. Olivatko edes suomalaiset tervetulleita 1960 luvun Ruotsiin? Autotehtaiden työvoimapula, suomalainen ahkeruus ja hyvän työmiehen maine taisivat silloin suojella suomalaisia.

”Historia toistaa itseään”, se on vanha fraasi, mutta myös totuus ja aina on ihmisiä joita kiehtoo historiassa aikaisemmin tapahtuneet asiat. Jotkut ihannoivat 1930 luvun saksalaisuutta, niin hullua, kun se onkin. Ihmisen sisällä on pieni väkivaltainen eläin, sen voi lukea kuulla tai katsoa päivittäin Suomenkin uutisista. Korkea koulutuskaan ei sivistä tai muuta ihmisessä piilevää pahuutta. Onneksi kuitenkin pahuuden määrää voidaan pitää aisoissa.

Aika yleistä on halu leimautua joihinkin ryhmään, on se sitten pieni pinssi takin kauluksessa tai liivi, ehkä t-paita. Joitakin merkkejä sentään vierastetaan kuten natsitunnusta tai SS-kauluslaattaa. Kaikkea sitä keksitään, hyvä että emme enää lajittele itseämme maakunnittain eri heimoihin.

Politiikka sinällään on myös eräänlaista rajojen luomista vaikka ero ääriainesten välillä onkin kaventunut, jopa kykypuolueen ja duunarien välillä. Protestipuolueen nousua pidetään myös pahana, etenkin, jos se itse nostattaa vihapuhetta, jolloin pilkka käy omaan nilkkaan. Meidän kaikkien tulisi olla tasa-arvoisia ja tasapuolisia, hyviä ihmisiä, muttei se aina niin mene. Aina sitä riidan siementä riittää, uusi media tekee sen levittämisen liiankin helpoksi.

Tärkeintä ovat kohtuullisen hyvät tavat, jotta ei ketään tulisi kiusatuksi. Perustuslaki on hyvä laki, sillä se määrittelee myös yksilön aseman. Jokaisella päättäjällä ja mielipidevaikuttajalla on suuri vastuu muistuttaa kansalaisia laista, jossa säädetään muun muassa, että

ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella”.

En ole lakia koskaan kunnolla lukenut,mutta siihen voisi olla hyvä jokaisen paremminkin tutustua.

5.4.12

Ahkeraa kevätaikaa

Iloista Pääsiäistä