31.7.07

Sateissakin liika on liikaa



Pitkään aikaan, moneen vuoteen en ole tavannut lähimetsissä mäntykukkaa, mutta nyt niitä on, liekö sekin runsaiden sateiden hyviä ansioita. Lehtivihreätön kasvi on kuin karvaton koira, kaunis ja eksoottinen yksinkertaisuudessaan.


Suomi on ihmeellinen maa, sen todistavat täällä käyvät turistit. Harvemmin turistit kuitenkaan samoilevat metsissä, lukuun ottamatta marjanpoimijoita, jotka tulevat tänne Thaimaasta asti ansaitsemaan.


Metsässä liikkuessa kiire pitää heittää pois, sillä tuskinpa kilpasuunnistajalla on aikaa pysähtyä ihailemaan yksittäistä kiveä tai kantoa. Lähteetkin on kierrettävä, jotta jalat säilyvät kuivana.


Sienensyöjien iloksi tänään on satanut jo yli 30 mm, mutta kyllä tuossa satamisessakin liika on liikaa.

30.7.07

Iskelmä Finlandia 2007

Päätös ei muuttunut Hovissa, eikä siitä voi jälkeenpäin valittaa, mutta tappio on lähes aina karvas pala.

Nuori Simo Silmu tietää olevansa kansasuosikki, joten se antoi hänelle aiheen toivoa Finlandia palkintoa.

Ikaalisten kilpailukappaleensa mielestäni parhaiten lauloi Reijo Taipale. Anne Mattila laulaa kauniisti ja on muutenkin ilo silmälle. Eino Grönillä on karismaa laajassakin mitassa.

Ei ollut Hovilla helppo työ kruunata voittajaa, mutta olen iloinen voittaneen Eino Grönin puolesta, jos olisin ollut tuomarin paikalla, olisin tehnyt saman ratkaisun, koska Anne Mattila ehtii vielä saada voittoja urallaan.


Kisaillan parhaat iskelmät lauloivat Anne ja Reijo, mutta nythän ei ollutkaan kyse laulukilpailusta, vaan Iskelmä Finlandia-palkinnon antamisesta.

29.7.07

Päivän ajatuksia

Päivän uutinen minun näkökulmastani on Valtionvarainministeri Jyrki Kataisen lupaus keventää eläkeläisten verotusta. Kataisen mukaan eläkeläisten verotus laskee ensi vuonna palkansaajien veroprosentin tasalle.

Kataisen pitää nyt muistaa, että lupaus on pahempi kuin velka!

;;;

Sateisen ja lämpimän heinäkuun ansiosta, sieniä on paljon. Myös sieniä vioittavia etanoita on runsaasti, ne syövät nopeasti koloja nuoriin sieniin. Hyvää mustikkapaikkaa en ole löytänyt, ehkä sellaisia on, mutta ei ole sattunut minun kulkemiini reitteihin


Toivottavasti saamme lähiviikkoina poutapäiviä, jotta sienet ja marjat voisi kerätä mahdollisimman kuivana. Kuivissa metsissä on mukavampi marjastaa.


Heinäkuun päättyessä, tiedän että saan varastoon enemmän marjoja ja sieniä, kuin moniin vuosiin aikaisemmin. Myös kantarellia näyttäsi esiintyvän nyt sellaisillakin kasvupaikoilla, joista en ole niitä aikaisempina vuosina löytänyt.


Liikun metsissä koska:

  1. minulla on aikaaa
  2. nautin metsän rauhasta
  3. olen kiinnostunut kasveista ja eläimistä
  4. metsä on sienestäjän ja marjastajan paratiisi
  5. se on hyvää liikuntaa

Metsän antimet ovat terveellistä ja hyvää ravintoa, jota kannattaa kerätä, jo senkin vuoksi, että luonnossa liikkuminen on verraton harrastus, vaikka koriin ei paljoa kerättävää löytyisikään.

28.7.07

Elämää sateella

Heinäkuun viimeinen lauantai oli todella sateen piiskaama. Tänään satoi varmaankin vettä enemmän kuin jonakin toisena vuonna kuivassa heinäkuussa on satanut. Sateen aikana oli mukava tehdä töitä tietokoneella. Tosin ukkosen jyrähdykset ja vilkas salamointi panivat varovaisuussyistä sulkemaan tietokoneen, mutta silloin oli hyvä ottaa kirja käteen. Lueskelin Erlend Loen, Volvon Kuorma-autot nimistä kirjaa.

Tietenkin tein myös lisää vihtoja sadekuurojen välillä.

27.7.07

Vihta tai vasta

Tein Juhannukseksi tämän kesän ensimmäisen saunavihdan ja sen jälkeenkin olemme viikoittain vastoneet.

Raivasin aamulla pihakoivujen alimpia oksia, niinpä innostuin tekemään talvivihtoja. Oikeaoppisesti vanhan kansan vihdantekoaika olisi ollut jo heinäkuun puolivälissä ja paras vastakoivu on rauduskoivu. Parempi on kuitenkin käyttää nämä omat tarveaineet talven iloksi, ennen kuin kompostoida koivunoksat lehtineen maanparannusaineeksi. Lehdet ovat tiukasti oksissa kiinni, joten kyllä näillä talvelle kelpaa vastasaunassa kylpeä. Urpuja on jonkin verran, mutta suurimman osan nypin irti, joten ei niistä pitäisi kohtuutonta haittaakaan olla.


Olen -50 luvulla tehnyt oikeaoppisesti sidottuja vihtoja, isän opastuksella, koska silloin ei ollut muovinarua käytettävissä. Nyt sitä on, ja vitsaksella sitomisen taito on niin suurta kärsivällisyyttä vaativa, etten edes yritä sitä.


Minulla on tarpeet lähes 30. vihtaan, joten urakka jatkuu vielä huomenna, eikä meillä olen esitalvena vastapulaa.

Vihta kruunaa saunomisen!

Kaikki tai ei mitään

Uutissitaatti YLE
Presidentti Halonen sanoi torstaina toivovansa, että peittely Stasi-jupakan tiimoilta lopetettaisiin. Halosen mukaan aineisto tulisi avata ainakin siinä määrin, ettei voida väittää aineistoa salattavan.
...

Kummallinen kansio, jos se vain osittain on raollaan. Kirja, kansio tai ovi voi olla vain auki tai kiinni. Toivottavasti tällaisen historiallisen tiedon salaaminen päättyy ja tutkijat saavat tehdä tutkimuksensa koko aineistosta.

26.7.07

Kesällä

Vapaus tehdä mitä itse haluaa, on sillä tavoin vaarallista, että voi olla tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Sitten vielä, kun kesän säät ovat vaihtelevia:



  • - mistä noita hyttysiäkin
    - tämän päivän säätiedotus lupasi…
    - tänään on liian kuuma
    - tänään tuulee, joten en mene kalaan
    - tänään sataa
    - tänään voi tulla ukkosta

Voi sitä selitysten kirjoa, jota ei edes tarvitse miettiä, koska niitä syntyy aivan itsestään. Presidentti Urho Kekkonen, on sanonut: —Kakki syyt, jotka estävät meitä harrastamasta liikuntaa ovat tekosyitä. Tekosyyllä voidaan jättää tekemättä paljon muutakin, kuin liikunta.


Eräs kesäinen harrastus on lukeminen, mutta sekin on helposti laistettavissa. Tosin nykyisin on hyvin kätevää, koska kirjasto muistuttaa sähköpostilla, milloin kirjojen eräpäivä on käsillä. Pystyy ainakin palauttamaan, ennen sakolle menoa lukemattoman kirjan. Voihan laina-aikaa jatkaa myös omalla koneella, joten kaikki on kätevää.



Kotijoogan harrastajana olen kesällä pitänyt siitäkin taukoa, mutta huomasin viikko sitten, miten jäykäksi olen tulossa. Aamu jooga sitten vain ohjelmaan heti seitsemältä aamulla, ja tietenkin ahneella on semmoinen tietty loppu. Jokin niksahti ja selkä kipeytyi. Siitä piti rauhoittua ja nyt jatkan joogaa aamuisin hyvin lämmitellen. Omasti mielestäni vanhan ei pitäisi milloinkaan olla ainakaan viikkoa pitempää aikaa joogaamatta.



Luonnossa on nyt paljon mukavaa katseltavaa ja kerättävää, yritit, marjat, sienet, kalat ja ulkoilukokemukset. Sateella on hyvä haukata happea mäntyjen juurella voimaa keräten.


Oma puutarha antaa kevyttä puuhaa lapiolla, haravalla, viikatteella tai muulla ruohonleikkurilla puuhaillessa, joten eipä tässä kesälläkään laiskana olla.



Blogged with Flock

25.7.07

Se on tatti

Satehella sienet kasvavat, sanoo vanha suomalainen kansanviisaus. Tänä vuonna on saatu kesäsadetta lomalaisten heinäkuussa aivan riittämiin. Luulisi niitä sieniäkin kasvavan., koska on otolliset olosuhteet. Vielä ei kuitenkaan ole runsauden pulaa, sen verran olen metsissä kulkenut ja ensimmäiset kantarelliapajani tarkistanut. Kantarelli on mainio sieni, sillä se on helppo kuivata ja säilyttää ilman pakastusta. Häviäähän kuvatuksessa varmaankin jotakin myös muuta, kuin vettä. Eivät kuivatut sienet kuluta, säilytysaikanaan kallista sähköä.

Sama koskee torvisientä ja suppilovahveroa, jotka kuivatetaan meidän perheessä. Tatit ja muut vahvemmat sienet pakastetaan. Osata sienisatoa vaimo haluaa laittaa suolasieniä kellariin.

Marja- ja sienikausi on nyt aivan parhaimmillaan, joten kerää sinäkin talveksi oivat luonnontuotteet. Jostain syystä me kiireiset suomalaiset jätämme monia jokamiehenoikeuksiamme käyttämättä, mutta sehän on itse kunkin oma asia.

Lisätietoa sienien kuivatuksesta ja vähän muustakin saat klikkamalla linkkiä.

Blogged with Flock

24.7.07

Uutissitaatti

— Sisäisessä kehityksessä koodinimellä Windows 7 –tunnettua Vistan seuraajaa kaavaillaan julkaisuun 2010. Microsoft tutkii myös tilauspohjoiseen käyttöjärjestelmälisenssiin siirtymistä.
Näin kertoivat MBnet uutiset.

...
Melko uusi tietokoneeni saattaa hyvinkin porskuttaa vielä 3 vuotta, joten seuraava kone saattaisi olla ajankohtainen vasta, kun tuo uusi käyttöjärjestelmä julkaistaan. Jätän mielelläni Vistan väliin, sillä XP toimii kuin unelma.

Blogged with Flock

Lomailija pysähtyy kirpputoreillekin

Tavaran laatu vaihtelee kirpputorilla, sillä myynnissä on pääasiassa, omistajan käytöstään hylkäämiä tuotteita. Teknisestä laitteesta ei aina voi päältäpäin sen kuntoa määritellä. Asiakkaana odotan, että ostamani tuote on toimiva, tai siinä on merkintä, jos se on rikki, mutta korjattavissa. Joskus kysymyksessä voi olla jokin keräilyesine, jossa pieni vika on vain kosmeettinen haitta. Vaatteissa ja joissakin muissa tuotteissa kunto on ostajan helposti tarkastettavissa. Mikä tahansa kirpputorilla myytävä tavara, pitäisi puhdistaa edustavaan kuntoon, eikä aivan kaatopaikkakuntoista roskaa kannata pöydälleen tuoda.

Asiakkaana en koskaan mene kirpputorille etsimään jotakin tiettyä asiaa, vaan ostan sellaista, joka näyttää hinta- laatusuhteen puolesta kiinnostavan ja samalla se täyttää jonkin minun tarpeeni. Useimmiten olen löytänyt kirppareilta mielenkiintoisia kirjoja. Kirjaa, kuten muutakaan tuotetta ei pitäisi hinnoitella liian korkealle, sillä sellaisen myyntiin ei viikko riitä. Joskus vanha kirja on kalliimpi, kuin sen poistohinta on kirjakaupassa, eikä se silloin lähde. Harmittavaa on se jos kirjaan kiinnitetty hintalappu on niin tiukassa, että se ei irtoa vaurioittamatta tuotetta.


Kirpputorikävijänä haluan tulla tyytyväiseksi edullisista löydöistäni. Ehkä kirpputorihallit ovat nostaneet pöytävuokria niin korkealle, että myyntihinnat ovat jo nousseet lähelle kipukynnystä.


Useimmin pysähdyn siistin pöydän ääreen, jossa tavarat ovat jonkinlaisessa järjestyksessä. Myyjä pitää huolta tavaroistaan, mutta asiakkaat saattavat sotkea pöydän pahastikin, jos pieneen tilaan on ahdettu liikaa tavaraa. Myyjä joutuu tekemään muutamia käyntejä viikossa pöytäänsä huoltamassa, mikäli aikoo hyvän myyntituloksen saavuttaa.


Lomamatkalla pysähdyn erilaisilla kirpputoreilla, ajan siihen riittäessä. Siisteillä ja hyvin hoidetuilla kirpputoreilla on ilo käydä, sillä löytöjä niistä jokainen etsii.

Blogged with Flock

23.7.07

30GT MP3-soitin

Katselen valokuvia ja videoita tietokoneella, kuuntelen musiikkia ja nauhoitan puhetta. Tarvitsenko siihen Ipodin tai Targan tai jonkun muun?

Tätä kysymystä olen pohtinut monesti, viimeksi tänään. Lidll tarjouksessa on 30GT MP3 soitin 169,90 € hintaan. Se on edullinen, kun sitä vertaa muihin saman kapasiteetin soittimiin. Kahden tuuman näyttö on kuitenkin aika pieni kuvien katseluun.

Hypistelin pakettia jo kädessäni ja mietin miksi minä tämän ostaisin. Kunnollista perustetta en pystynyt itselleni luomaan joten jätin hankinnan tekemättä.

Musiikkia ja muita MP3 tiedostoja voin tallentaa minulla olevalle sanelimeen, jossa on pieni, mutta minulle riittävä tallennustila. Musiikkia voin kuunnella autossa tai muualla, itse tallennetuilta levyiltä. Kuvat kulkevat paikasta toiseen, joko USB tikussa tai sitten levykkeelle tallennettuna. Kuvablogeissa pidän esillä monet tuttaville näytettävät kuvat. Nykyinen tekniikka mahdollistaa monia erilaisia vaihtoehtoja, joten sentään kaikkia leluja ei tarvitse ostaa. aan. uuntelen musiikkia ja nauhoitan puhetta

Blogged with Flock

22.7.07

Sääntö

Kunpa aina muistaisin, että internet on maailmanlaajuinen ilmoitustaulu. Sinne ei tule laittaa mitään sellaista kuvaa tai tekstiä, jota en olisi valmis jakamaan jokaisen naapurini postilaatikkoon.

Blogged with Flock

18.7.07

Pihavalaisin Ø 60 mm. tolppaan

Mistähän kummasta johtuu, ettei rikkoutuneen Ø 400 mm. pallopihavalaisimen tilalle tahdo löytyä sopivaa Ø 300 mm palloa. Asian tekee vaikeaksi, että valikoimaa on ohuisiin jalusta putkiin, mutta Ø 60 mm. tolppaan sopivaa ei löydy ainakaan helposti. En ainakaan marketeista vielä ole löytänyt. Sähköliikkeestä sellaisen jo tilasin, mutta sinnekin tuli valaisin 50 mm. putkeen.

Minä kun nyt vain haluan suoraan tuohon pihassa jököttävään tolppaan sopivan, enkä mitään muuta.


Blogged with Flock

Päivän sitaatti:

— Ihmisillä on entistä enemmän muistettavaa. He luottavat nykyisin enemmän teknologiaan kuin omaan muistiinsa.
Ian Robertson

Blogged with Flock

17.7.07

Paha mieli ei edistä markkinointia

Kauppa kilpaillee kaikin keinoin saadakseen asiakkaita. Reipas, hyvä palvelu ja edullisuus ovat koettuja ja tepsiviä kilpailukeinoja. Kanta-asiakkuus palkitaan monin tavoin mm. bonuksin. Päivittäin lehdet pursuvat toinen toistaan edullisempia alennusmyynti- ym. ilmoituksia.

Kuponkitarjouksia käytetään vielä houkuttelevana syöttinä. Kuponki saattaa olla kaksiteräinen miekka, joka voi aiheuttaa viereiselle asiakkaalle pahaa mieltä.

Kupongin esittäjä saattaa ostaa esimerkiksi 100 eurolla, maksaen siitä vain 85 euroa. Kuvitellaan, että kävelen seuraavana kassajonossa, minulla on sama ostos, mutta ei tietoakaan kupongista, niin saan maksaa hankinnastani 15 euroa enemmän.

Pahoitan taatusti mieleni, jos näin käy, enkä usko pahanmielen edistävän markkinointia, siksi en halua hyväksyä kuponkitarjouskauppaa, joka jakaa asiakkaita perusteetta eri kasteihin.

16.7.07

Jooga-ajatuksia

Innostuin joogasta muistaakseni vuonna 1975, jolloin menin Erkki Melartinin joogakurssille. Siitä harrastus on jatkunut kansalaisopiston joogaryhmissä ja tietenkin olen ollut Joogalehden tilaaja ajoittain, sekä innokas joogakirjojen lukija. Etenkin kirpputorit ovat hyviä paikkoja oman joogalukemiston kartuttamiseen. Monet kirjaston joogakirjat olen myös kahlannut lävitse. Useat joogakirjoista olen oppiakseni lukenut huolella, mutta niiden viisaudesta ei pysty omaksumaan, kuin hitusia.

Äsken lainasin kirjastosta Donna Fahri n Jooga ja elämän voima. Se on aika kova haaste, jaksankohan sen läpi lukea, sillä kirja on lähes 300 sivua tiukkaa tekstiä. Jos sen jaksan niin uskon, että jooga tulee taas syksyllä vahvasti mukaan harrastuksiini. Varmaan minun pitää kerrata ”Joogaa jäykille” kirja, kotiharjoittelun tueksi, sillä joogaamatta jäykistyy.

Jooga on minusta niin tärkeä asia, että haluaisin pitää sen osana elämää niin, että sen asanat tai muukaan harjoittaminen ei jäisi viikoksikaan, —ei ainakaan pidemmäksi aikaa unholaan. Se ei kuitenkaan ole helppo päätös pitää.

Yashica 1960

Yashica kovaa kamaa kuusikymmen luvulla, jolloin Yahica Campus oli ensimmäinen kinokamerani.

Tietoa vanhoista kameroista: http://www.fmp.fi/fmp_fi/muvieras/arkisto/esinekok/index_kamera.htm

15.7.07

Kaikki sormet töihin

Kirjoittaminen on tietokoneen käytön osa-alue, jota ilman on vaikea tulla toimeen. Monissa palvelualan työpaikoissa on henkilökohtainen tietokone käytössä, mutta jos sitä käyttää hiemankin iäkkäämpi mieshenkilö, on lähes varmaa, että kirjoittaminen tapahtuu yhdellä sormella. Yhdeksän lepää, kun oikean käden etusormi tekee kaiken työn.

Asiakkaat kokevat silloin suurta turhautumista, ja joskus tekisi mieli hypätä kirjoittajan paikalle ja täyttää ne tekstikentät.

Kummastuttaa, etteivät työnantajat koe ongelmaksi henkilökunnan puutteellista näppäilytaitoa. Kaikenlisäksi tyydyttävä näppäilytaito on helppo oppia, jos siihen viitsii paneutua. Ainakin TypeFaster niminen ilmaisohjelma, opettaa nopeasti sormet löytämään paikkansa. Kirjoittaminen on huomattavasti nopeampaa, kun kaikki sormet työskentelevät, eikä kirjaimia tarvitse etsiä näppäimistöltä. Kymmensormijärjestelmän oppii jokainen, kunhan sitä vain harjoittelee.

14.7.07

Päivän lehti

En sano, että hieno sadepäivä olisi mitenkään pilalle mennyt, siitä kun päivän lehteä ei ole saapunut postilaatikkoon. Jotenkin vaikuttaa tyhjältä, kun Keskisuomalaista. ei ole voinut käännellä. Uutisnälkään lehteä en tarvitse, sillä netissä on kaikki, radio kertoo paljon ja telkkarikin jotakin.

Päivälehden lukemisesta on tullut piintynyt tapa, josta voisi olla todella vaikeaa poisoppia. Siitä saattaisi tulla pahojakin vierotusoireita. Toivottavasti sunnuntai on parempi päivä, ja aamulla on lehti laatikossa.

13.7.07

Kantarelli

Kostealla ja lämpimällä kesäsäällä sienet kasvavat hyvin. Ensimmäiset kantarelliapajat on koettuna ja lisää etsin, aina lumen tuloon saakka.

Suurin osa sienen painosta on vettä, onkin suorastaan uskomatonta, miten pieneen tilaan sangollinen kuvattua kantarellia mahtuu.

Huomasin kaupassa Virolaista kantarellia hintaan 19.90 kilo.

http://fi.wikibooks.org/wiki/Sienikirja/Kantarelli

HK:n sinistä

Tuskin mikään muu on niin vaivatonta, kuin arkiruuanlaitto. Makkarakeitto on eräs parhaita nopeita arkiruokia, sitä olen täksi illaksi laittamassa.

Tarveaineita hankkiessani huomioni kiintyi jogurttipurkin näköiseen tuotteeseen makkaratiskissä. Ei se ollut jogurttia, vaan valmiiksi pilkottua HK:n sinistä. Keiton valmistusohjekin on vielä purkin kupeessa. Kaiken lisäksi tuote oli myynnissä alennettuun hintaan.

Ostin sittenkin vielä lenkin ehjänä lenkkinä, koska minulla on terävä veitsi ja lihanleikkuuseen tottunut käsi.

12.7.07

Ethän nouse väärällä jalalla ainakaan huomis aamuna

Olemme taikauskoisia tai emme, kuitenkin jotenkin säväyttää perjantai 13 päivä. Huomenna se on edessä.
Yleensä kaikki päivät ovat yhtä onnekkaita, jos niin haluamme. Huomennakin kannattaa etsiä, vain hyviä asioita, ylösnoususta alkaen. http://tinyurl.com/2b9vhk


Valonsäätimen sulakkeen vaihto

Ilmeisesti pölyjen pyyhinnän seurauksena syntyneet tärähdykset aiheuttivat katossa olevan lampun poksahtamisen, kun kytkin siihen virran. Myös muut himmentimen takana olevat lamput pimenivät. Vaihdoin sammuneen valaisimen polttimon tilalle uuden, mutta kaikki viisi valaisinta olivat edelleen pimeinä. Tarkistin mittaritaulun sulakkeen, mutta siellä ei ollut palaneita sulakkeita, vaan kaikki olivat ehjinä.

Oli siinä hetken sormi suussa, mikäs tässä nyt on. Epäilys kohdistui himmentimeen, olisiko siihen tullut jokin häiriö?
Ryhdyin googlettamaan, ennen kuin soittelen sähkömiehille. Löytyihän netistä tietoa, että tuossa valonsäätimessä on oma sulake, jonka voi vaihtaa jokamiehenoikeudella. Ei muuta, kuin avasin säätimen kannen ja sieltä löysin kääntyvän nupin, jonka alla oli hiekkatäytteinen lasiputkisulake. Otin sen mukaani ja ajelin mallin kanssa sähköliikkeeseen. Ostin vielä varasulakkeen, vaikka tämä nyt palanut on kestänyt 20 vuotta.

9.7.07

TV-lupamaksukäytäntö on vanhanaikainen

Viestintäministeri Suvi Lindén on antanut haastatteluja TV-maksu asiasta, todeten tarpeelliseksi nykyaikaistaa lupapolitiikkaa. Hyvä näini!

TV maksusta

TV maksu on sellainen maksu, jolta tuskin monikaan voi välttyä laillisin perustein. Ei riittää sekään selitys, ettei katso telkkaria, jos huushollissa kuitenkin sellainen on. Myös videotykki ja sen lisäksi TV viritin esim. VHS nauhuri tai tallentava DVD laite edellyttää TV maksun suorittamista. Tietenkin sitten ovat vielä tietokoneeseen liitettävät TV-virittimet ja kännykät, joilla saadaan TV lähetys näkyville. TV maksu Suomessa on Pohjoismaiden halvin noin 0,57 euroa päivässä.

Laskutusväli

1 kk

3 kk

6 kk

12 kk

Maksu

17,95 €

53,00 €

104,75 €

208,15 €

Mitä seuraa, jos televisioilmoituksen jättää tekemättä?


"Tuolloin joutuu maksamaan tarkastusmaksun 100 euroa sekä televisiomaksun takautuvasti kaksinkertaisena siltä ajalta, jona televisiota on käytetty ilman ilmoitusta, kuitenkin vähintään 60 euroa. Takautuvaa kaksinkertaista maksua voidaan periä enintään yhden vuoden ajalta."

Aika nurinkuriselta tällainen pakonomainen velvollisuus vaikuttaa, kun lupamaksuun sisältyvän tarjonnan lisäksi on mahdollisuus katsoa maksullisia kanavia satelliitin tai normaalin antenniverkon kautta. Tuntuisi paljon oikeudenmukaisemmalta, jos voisi ostaa joitakin kortteja, joista saisi oikeuden katsoa haluamiansa ohjelmia, jolloin TV toimisi vähän kuin tilatut päivä-, aikakaus- ja erikoislehdet. Jokamiehenoikeudella TV kanavilta voisi saada, joitakin ilmaiskanavia maksullisten lisäksi, kuten ilmaisia lehtiäkin on olemassa.

Nyt TV maksut tuottavat noin 90 % kustannuksista, joten sillä saattaa olla heikentävä vaikutus myös ohjelmantuotannon laatuun.

Lähdeainistona käytetty: http://www.tv-maksu.fi/navi7.html

8.7.07

Huolettaako

Suuri osa ihmisistä, ellei kaikki ovat huolestuneita, ja he purkavat tunteitaan ainakin kansanradiossa, lehtien yleisönosastoissa ja nettipalstoilla.

Huolestumaan taipuvaiselle
riittää huolenaiheita:

o Digi TV:n siirtyminen
o Energian hinnannousu
o Ilmastonmuutos
o Maailmanpolitiikka
o Oma ikä ja mielenlaatu
jne.

Tässä monihuolisten sekamelskassa ei ole yksin koska toisten huolet ovat aiheuttamassa ilmeisen tartuntavaaran. Elä siinä sitten huolettomana, kun jopa oma vaimokin on huolissaan miehen hyvästä ruokahalusta, ja muiden halujen niukkuudesta.

Aukotonta huolettoman elämän reseptiä en ole tavannut vielä edes googlettamalla, vaikka kaikki tärkeä tieto koneen avulla löytyy. Huolien jakaminen on yleisin ohje ja sitä me ihmiset teemme, koska kaikenmaailman pikkuhuolet ovat hedelmällisin päivän puheenaihe.

7.7.07

Flock selain

Minulla ei ole tullut blogieni kanssa minkäänlaisia ongelmia, sillä kaikki on toiminut, vaikka osaamiseni on rajallista. Ehkä juuri siksi olen tyytytväinen Exploredin palveluun. Muita blogeja selatessani satuin löytämään tämän blogin ja sen innoittaman latasin Flock selaimen.
Ainakin alkuun se tuntuu vieraalta, mutta varmaan siinä on hyviä ominaisuuksia

Blogged with Flock

Ei kaikki toimi kuten pitäisi

Siitä saakka kun langattomat FM lähettimet tulivat Suomessa lailliseksi, olen ajatellut sellaisen hankintaa, koska se olisi mm. autossa todella kätevä MP3 tiedostojen kuuntelemiseen.

Eilen ostin sellaisen, mutta huonolla menestyksellä, sillä laite oli viallinen. Siinä ei pysynyt virta, vaan näyttö pimeni kokonaan, vaikka paristot olivat tuoreet. Otettuani paristot irti ja laitettuani ne uudelleen takaisin, virta pysyi päällä vain hetken. Laite ei myöskään lähettänyt minkäänlaista signaalia radioon. Testasin sitä useamman vastaanottimen kanssa. Tarkastelin myyntipakkausta jossa saattoi olla jo aikaisemman avaamisen merkkejä. Olisikohan se palautettu jo aikaisemmin myymälään, joka olisi pannut sen uudelleen myyntiin?

Palautin laitteen, enkä halunnut toista samanlaista vaan otin eurot takaisin. Samalla kehotin myyjää laittamaan viallisen lähettimen pois, ettei sitä kierrätettäisi enää useammilla testaajilla.

Sen verran kätevä tuo on, että pitää etsiä jokin muu merkki, jos se olisi varmatoiminen, vaikka sitten euroja tarvittaisiin vähän enemmänkin.

Taitavat olla hinnat laskussa, sillä netissä näillä näyttää olevan vielä lähes tuplahinta.

6.7.07

Ajatusviivat

Jospa pystyisin vapauttamaan mielessäni piilevät voimavarat, sieltä putkahtaisi arvokkaita luovia ideoita, eikä minun enää tarvitsisi kärsiä minkäänlaista puutetta.

3.7.07

Ruoka otsikoissa

Tänään on uutisoitu:
—Ruoan raaka-aineiden hinnannousun uskotaan näkyvän piakkoin myös Suomessa.


Bioenergian käytön kasvu ja elintarvikealan palkankorotukset eivät voi olla vaikuttamatta raaka-ainehintoihin. Erityisesti kallistuva raaka-aine on polttoaineenakin käytettävä vilja. Viljan hinta puolesaan vaikuttaa suoraan ainakin sianlihan hintaan, sillä sian rehut ovat pääosin viljaa.

Raaka-aineen osuus ei ole ruokalaskussa kovinkaan merkittävä, sillä kuljetus ja kauppa muodostavat suuren osan kustannuksista. Koko elintarvikeketjun palkkapotti vaikuttaa merkittävästi myöskin elintarvikkeiden hintaan. Suomalaisen kuluttajan ruokakori on eräs Euroopanunionin kalleimmista.

Yksittäinen kuluttaja pystyy halutessaan, huomattavasti vaikuttamaan ruokalaskuun, jo siksikin, että ylensyönti ja suoranainen ruuan haaskaaminen ovat hyvin yleistä.

1.7.07

Maalaislääkärin kirja

Maalaislääkäri Tapani Kiminkisen kirja ”Terveys pidentää ikää” on aikatavalla erilainen lääkärikirja. Siitä lukee mielellään jokaisen sivun ja kaikenaikaa tunsin saavani hyvää tietoa aivan kansankielellä. Kirja on hyvin filosofinen ja sisältää Kiminkisen omia pohdintoja, mutta myös monien tunnettujen Saarijärven ajattelijoiden mietteitä:
  • Kirsti Paakkanen
  • Tarmo Manni
  • Eeti Hänninen
  • Tapperin veljekset
    ym.
Tärkeä asia ja kehotus on olla uskomatta vain yhteen totuuteen. Elämä on ainutkertainen kokemus, joten se pitää elää silmät avoinna ja muutkin hoksottimet vireinä.
—Syömällä solakaksi ja hyvään kuntoon, lisäksi syö, juo, liiku, ui, nai, eli elä täysipainosta ihmiselämää, kehottaa tämä maalaislääkäri.

Kaikkiaan hyödyllinen kirja, jokaisen luettavaksi, suosittelen. ****