4.9.07

Omat juomat


Vaikka kotiviinin ja –oluen valmistaminen olekaan mitään ryppyotsaista puuhaa. Se on hauska antoisa jopa edullinen harrastus. Joskus siinä myös kohtaa pettymyksiä.


Kävin tänään parilla kirpputorilla, etsimättä mitään, mutta tunnen aina kiinnostusta kirjoihin. Nyt hyllystä löytyi siisti ”Suomalainen Kotiviini ja Olutkirja vuodelta 1998. Kirjan hintakin oli sopivasti vain kolme euroa, niin minun oli helppo päättää, että juuri tämän kirjan tarvitsen. Tiedän kokemuksesta, että elämä on oppimista ja olen hankkinut monia huonompia kirjoja.

Kotiviinin valmistusta olen harrastanut pitkään, ensimmäisen kerran tein viiniä vuonna 1972. Joskus siinä onnistuu hyvin, mutta on sitä huonoakin tuuria ollut.

Oluen teko valmiista uutteesta ei juuri epäonnistu, eillei juoma jälkikäy niin kuohuvaksi, ettei se pysy pullossa, kun korkin avaa. Pullon räjähtämiseenkin on pieni mahdollisuus.

Tärkeintä on, ettet hätäile, vaan anna oluen tai kotiviinin kypsyä pimeässä kellarissa riittävän pitkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!