7.8.09

Säähavaintoja

Olen merkillepannut erään säännönmukaisuuden, ettei ihminen ole koskaantyytyväinen säätilaan. Oikeastaan ei koskaan pitäisi sanoa, mutta tyytymättömyys lisääntyy, jos samanlaista säätä riittää, sanotaan vaikka viikon. Nyt näitä hellepäiviä on piisannut. Onneksi mustikoita on jo kerättynä vähintäänkin riittävästi, joten ei ole pakko mennä metsään hikoilemaan.

Helppokulkuisessakin maastossa tulee heti liian kuuma ja tuskastunut olotila. Lämpimän sään ja kuivuuden ansiosta sienetkään eivät kehity. Nyt tarvittaisiin sellaista hienoa vesisadetta ja lämpötila saisi laskea 15 – 20°C välimaastoon. Jopa silloin sieniä alkaisi löytyä ja ahneuttaan tulisi kerättyä lisää mustikkaakin.

Toki tällaisella helteelläkin voi metsässä viihtyä, jos vain menee sinne ja istuu kivellä, katselee ja kuuntelee ja antaa ajatuksen lentää.

1 kommentti:

  1. Kyllä kuivassa metsässä on paljon mukavampi kerätä mustikoita, kuin sateisessa. Me keräsimme kovassa helteessä mutta ero opli siinä, että saimme seisaaltaan kerätä n. 20 kiloa ja siitä sai vielä maksaa .50centtiä litra. oli paikkoja joihin träytyi maksaa jopan $1.25/l Hauskaa ja lämmintä kesän jatkoa.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!