18.8.10

Huono sienionni

Elokuu on ollut yleensä hyvää sieniaikaa, mutta nyt ei niitä ainakaan kovin hyvin löydy. Tutut varmat kantarellipaikat olen kolunnut, mutta sato on ollut harvinaisen niukkaa. Sienissä on kuten hyvin tiedämme noin 90% vettä. Ehkä helteinen ja vähäsateinen kesä verottaa sienien kasvua. Metsäsienet ovat hyvää ravintoa, sillä veden lisäksi niissä on ravintoaineita, mineraaleja ja vitamiineja, joita talvella tarvitaan. Sienestäminen on jotenkin mukavampaa, kuin marjanpoiminta, joka ainakin minulle käy pahasti selän päälle.

On niitä kuitenkin ihan himo mustikanpoimijoita, sillä kuuntelin eilen, miten eräs mies kertoi poimineensa mielestäni uskomattomia määriä mustikoita myyntiin. Hän on kehittänyt tehokkaan poimurin, jolla ennalta katsotusta paikasta kertyy marjoja suuria kantamuksia. Niin poiminta, kuin marjojen siivoaminen käyvät kätevästi, kun hänellä on siihen omat menetelmät.

Puolukkaa näyttäisi tulevan kohtuullisesti, jotta varmaan jo ensi viikolla pitää aloittaa niiden poiminta ja siinä sivussa katsella tatteja ja kantarellia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!