12.8.25

Tässä on itua!

Kikherneiden idätys

Idätä kikherneitä kotona 🌱

Helppo ja nopea tapa idättää kikherneitä ruuan valmistukseen, ne ovat ravinteikkaita ja antavat makua.

🧺 Tarvikkeet

  • Litran lasipurkki
  • Puoli desilitraa kuivattuja kikherneitä
  • Puhdasta vettä
  • Harso tai ohut kangas
  • Kuminauha

💧 Liotus

Mittaa kikherneet purkkiin ja täytä purkki reilusti vedellä. Kiinnitä harso purkin suulle kuminauhalla. Anna kikherneiden liota 8–12 tuntia, esimerkiksi yön yli, jotta ne pehmenevät ja heräävät eloon.

🚿 Huuhtelu ja idätys

Kaada liotusvesi pois ja huuhtele kikherneet huolellisesti. Aseta purkki ylösalaisin kaltevasti, jotta vesi valuu pois ja ilma kiertää. Huuhtele kikherneet 12–24 tunnin välein. Tämä on tärkeää homeen ehkäisemiseksi.

Valmista!

Idut ovat valmiita, kun ne ovat noin 0,5–1 cm pitkiä, yleensä 1–2 päivän kuluttua. Huuhtele idut vielä kerran ennen käyttöä ja säilytä ne jääkaapissa.

Vinkkejä idätettyjen kikherneiden käyttöön:

Lisää ne salaatteihin, leivän päälle, smoothieen tai valmista niistä tuoretta hummusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!