Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.11.06

Ruoka-aika


Suomalaiset senkun lihovat, kertoo Kansanterveyslaitoksen pitkäaikainen seurantatutkimus. Viime vuosina ylipainoisten osuus on nuorehkoissakin ikäryhmissä lisääntynyt.

Tämä on eilinen uutinen, joka ei oikeastaan ole uutinen ollenkaan, koska olemmehan me lihavia. Pitääkin miettiä miksi lihavuus lisääntyy, miksi syömme enemmän kuin kulutamme ja osaammeko ollenkaan ajatella mitä suuhun laitamme?

Hiilihydraattien käyttö on lisääntynyt, eikä rasvojenkaan käyttöä ole pystytty rajoittamaan. Jokainen pyrkii keräämään lautasensa täyteen mahdollisimman edullisesti.
Jospa se onkin siinä, että proteiinipitoisten ja täyttävien ruokien hinta on sillä tasolla, että niitä käytetään lihottavia niukemmin. Mitenkähän painoindeksi vaihtelee suhteessa tuloluokkiin. Voisi kuvitella, että vähemmän ansaitsevat olisivat lihavimpia, sillä he säästänevät myös ruuasta.

Olemmeko tässä sitten menneet pahasti pieleen, sillä voisi edelleen kuvitella, että halvalla syövät ovat sairaampia ja tarvitsevat enemmän kolesteroli ym. lääkitystä.
Vanha viisaus pitää yhä paikkansa ”ihminen on mitä hän syö ja myös sellainen mitä ajatuksia hän ajattelee”. Syömiseen pitäisi käyttää enemmän aikaa ja ajatusta, sillä lihominen ei ole automaatio vaan se johtuu omista ajatuksista ja omista valinnoista.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home