1.6.07

Tupakat pois

Tänään voimaan astunut tupakkalaki, on hyväksi havaittu kansanterveyden kannalta. Tyydytyksellä se otetaan vastaan, ainakin meidän tupakoimattomien keskuudessa. Tupakkaa on tupruteltu Euroopassa jo noin 500 vuotta, joten nikotiiniriippuvaisuuden historia on pitkä. Tosin ei tämäkään laki tupakkaa kokonaan sammuta, mutta se tekee siitä yksilökeskeisemmän.

Muistellessani lapsuuttani 1940 – 50 luvulla, jolloin ei tupakan vaaroja ajateltu, ehkä ei tiedettykään. Nukuimme yömme samassa huoneessa, jossa isä tuprutteli holkki Saimaata tai Kerho 2. Joskus tuvassa istui sodankäyneitä veteraaneja ja huone savusta sakeana, kun joku pani piippuunsa Pietarsaaren Vaakunaakin. Onneksi isä lopetti tupakoinnin tykkänään, ihan oma-aloitteisesti.

Omakohtaista tupakokemusta minulla ei juuri ole, sillä olen ostanut vain yhden Boston askin. Siitäkin on kulunut jo yli 40 vuotta, ja siihen se kokeilu päättyi ja hyvä niin.
Ravintolatiloissa tupakointi loppui tänään, koska voimaan astuneen lain mukaan nyt saa polttaa vain erillisissä tupakkakopeissa. Kaikki lakien pitää toimia viranomaisten valvomina, joten nyt riittää poliisin pojilla ravintolakeikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!