Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.11.07

Työkaluja

Yleensä tulee ajateltua, että kallis on hyvää ja halvalla hankitulla ei tee juuri mitään. Voi se pitää paikkansakin, mutta ei aina. En ole rakennusalasta perillä mutta tiedän, miten suuri hintaero on ammattilaisen ja harrastaja työkaluissa. Kannattaako harrastajan sitten ostaa kallista vasaraa, jos vuosittain naulailee jotakin vain kesäloma-aikaan. Sama valtaisa hintaero on metsurin moottorisahan ja mökkisahan välillä.


Harrastan valokuvausta kuvaten pääasiassa raw raakatiedostoja. Nyt harrastajatkin ostavat ammattilaisten PhotoShoppeja ja Lightroomeja. Päteviä ja kalliita ammattityökaluja ne ovat ja nopeuttavat työnkulkua. Ammattilaiselle aika on rahaa, mutta harrastaja tekee kaikkea kuluttaakseen aikaa. Harrastekuvaajalle sopivat ohjelmat ovat halpoja, elleivät kokonaan ilmaisia. Kameran mukana tulee aina jonkinlainen konvertointi ja kuvankäsittelyohjelma, joten ei kukaan ole pulassa.


Itse olen ihastunut ilmaiseen ja monipuoliseen IrfanView ohjelmaan, jossa on hinta/laatusuhde taatusti kohdallaan. Onhan siinä pieniä puutteita, jos sitä vertaa markkinoiden huippuohjelmiin, mutta kun se riittää minulle, niin olen siihen tyytyväinen ja Lightroom saa vielä odottaa. kästynyt pulassa.vät kokonaan ilmaisia. Kameran mukana tulee aina jonkinlainen convertonti ja kuvankäsittelyohjelma,

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home