13.4.08

Jyväskylän kirjamessut

Eilen alkaneet ja tänään päättyvät kirjamessut ovat koonneet kirjojen ystäviä Jyväskylän Paviljonkiin. Paljon on maailmassa painettua tietoa ja uutta tehdään jatkuvasti. Ei ole kirjojen suosio hiipumassa, pikemmin se vain kasvaa. Kirjat ovat ulkoisesti- ja sisällöltään laadukasta tuotantoa. Ne säilyvät isältä pojille. Messuilla on mukana näyttävästi myös vanhat kirjat, joiden kauppa kävi ainakin yhtä vilkkaana, kuin uusien kirjojen myynti.

Minä löydän hyvin harvoin itselleni mielenkiintoista kirjaa näyttelypöydiltä tai divarin hyllystä. Parhaimmillaan vanhan kirjan etsintä onnistuu antikka.net palvelusta, josta tilattu opus tulee omaan postilaatikkoon parin kolmen päivän kuluessa tilauksesta. Ei mikään voi olla sen vaivattomampaa. Myös kirpparit ovat käteviä kirjan ostopaikkoja, joista löytöjä saattaa tehdä aivan yllättäen, hämmästyttävän edulliseen hintaan. Tänäänkin ostin kaksi etsinnässä ollutta kirjaa á 0,20 €. Ei tarvitse kauppaa katua. Ei!

Kirjamessuilta jäi vain hyviä fiiliksiä ja vielä ehkä parempikin, jos Arto Paasilinna olisi eilisen ohjelman mukaisesti ollut messupaikalla tarinoimassa, mutta hän loisti poissaolollaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!