Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

31.5.08

"Vuosia hopeakylkisten kalastuksessa"

Hannu Kiven kirja on mielenkiintoista luettavaa Kanadan suomaisten elämästä, ison veden takana. Siirtolaiseksi muuttaneista suuri osa on toiminut metsureina, kaivosmiehinä tai rakennuksilla. Paljon on heitäkin, jotka ovat siirtyneet ammattikalastajaksi saatuaan kansalaisoikeudet ja madollisuuden hankkia troolarin tai muun valtamerikalastukeen soveltuvan merikelpoisen aluksen.

Kirja kertoo lukuisten suomalaisten viehekalastajien tarinoita, kokemuksineen ja kommelluksineen. Täydentävinä on Helga ja Hannu Kiven omien kalastusvuosien kertomuksia pätkinä muiden kokemusten välissä. Merestä ja kalastuksesta tietämättömälle, kirja antaa runsaasti tietoa jännittävästä elämästä. Ehkä kirjassa olisi voinut olla pienempi henkilögalleria ja enemmän paneutumista kalastustekniikkaan ja veneisiin.

Pidän kirjoittajan tavasta käsitellä elämäniloja ja -suruja. Omakustannekirja antanee lukuelämyksen monille suomalaisille. Tarina on hyvin soljuvaa suomea.

Tunnisteet:

1 Comments:

Blogger Kampai 70 said...

Kehut ja kommentit miellyttävät tietenkin minua, mutta ei näin alkavalle ole hyvä antaa liian paljon kehuja. Ylpistyy pian, ehkä jos olisi nuorempi. Olen kyllä jo sen ikänen että tiedän, että ei ylpeily anna mitään, korkeintaan kompastuu ensimmäiseen kynnykseen kun on nokka liian pystyssä. Kiitos Eikka kuitenkin.

3.6.08

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home