Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.10.10

Harrastus jatkuu

1234… tämän päivän haaste on minulle liian vaikea, sillä en ainakaan helposti pysty selvittämään montako kameraa olen omistanut. Helpommin voisin laskea, paljonko minulla on nyt erilaisia kameroita. En tee sitäkään. Aika paljon niitä kuitenkin on, sillä video- still, kännykkä nettikamera ja keräilykameroita ym. niin kertyisihän niitä. Jatkuvassa, ainakin viikoittaisessa  käytössä on 2 järjestelmäkameraa, pokkari ja DV-kamera.

Valokuvausharrastuksen aloitin vuonna 1957 Dacora Digna 6 x 6 kameralla. Otin silloin harrastuksen aika vakavasti ja hankin paljon valokuvauskirjallisuutta, joista kuvassa oleva Exakta kirja on julkaistu vuonna 1955 ja muut kuvassa olevat ovat vuodelta 1957. Kirjoista voi todeta sen, että niiden antama tieto ei ole ollenkaan pielessä nytkään, vaikka filmiä käytetään enää vain harvoin. Valokuvauksen perusteet ovat sittenkin entisellään, joten vanhoista kirjoista on iloa vielä yli 50 v. niiden ilmestymisen jälkeen. Minulle on valokuvaus ollut mieluisa harrastus aina alusta lähtien. Ammattia siitä ei koskaan minulle tullut, vaikka sellaisia haaveita oli. Olen kuitenkin voinut työssäni hyödyntää harrastusta, joka osaltaan on auttanut vahvan kiinnostuksen säilymistä valokuvaukseen.

Tunnisteet:

8 Comments:

Anonymous TeeTee said...

Laskemme tämän siis numerottomaksi numerokuvaksi?! ;D Valokuvaus on mahtava harrastus ja olisinpa tajunnut jo nuorena tehdä siitä itselleni myös enemmän kuin harrastuksen.. toisaalta, minulla on samantapainen mahdollisuus nykyisessä työssäni, jossa kuvien kanssa pelataan sekä kameran takana, että tietokoneella. Hyvä niin!

16.10.10

 
Anonymous Tapsu said...

Tuolla kokemuksella voi jo kutsua itseään valokuvaajaksi:)

16.10.10

 
Anonymous aino said...

Jämerän näköinen kamera ja hieno harrastus sinulla. Valokuvaaminen on mielenkiintoista touhua, se on saanut minutkin katselemaan maailmaa ihan erilaisin silmin.

16.10.10

 
Anonymous pappilan mummo said...

Neljä esinettä ja neljä käytössä koko ajan! Ei tuo kuva olekaan numeroton!

16.10.10

 
Anonymous Peregrina said...

Kiva huomata,että joku muukin on aloittanut harrastuksen tuollaisella 6x6 kameralla!

16.10.10

 
Blogger Kuvatar said...

Tuosta Nikonista tykkään on kai filmikamera?
Luova harrastus!

17.10.10

 
Blogger Mikkola said...

Filmikamera tämä kuvassa oleva on, eikä se ole enää edes käyttökuntoinen, mutta parhainapäivinään oli erinomainen työkalu.

17.10.10

 
Blogger Mimi said...

Mielenkiintoisen näköisiä kirjoja, pääsisipä selailemaan :)

17.10.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home