Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

15.12.10

Vietämme tuhlailevaa elämää

Hyvin usein kuulee puhuttava, että ruoka on kallista, mutta nyt julkistetun tutkimuksen mukaan heitämme syöntikelpoista ruokaa biojätteisiin. Tästä tulee mieleen, että ei se sitten olekaan kovin kallista tai arvokasta. Tosin saattaa olla että muutenkin tuhlaamme, emmekä aina ajattele esimerkiksi miten käytämme tankatut bensalitrat. Tuntuu, kuin osa niistäkin kulutettaisiin turhaan rallaamiseen.

Näin pakkasella tuhlaamme lämmitysenergiaa pitämällä yllä tarpeettoman korkeaa huonelämpötilaa, ja tuuletamme osan energiasta ovista ikkunoista harakoille. En tiedä onko kukaan uskaltanut laskea miten tuhlailevasti vietämme Joulun. Pieni esimerkki on ne 50.000.000 joulukorttia, jotka kansana yhteensä ostamme ja postitamme. Kyllä ystäviä pitää muistaa ja jos se joulukortti on paras tapa muistaa niin siitä vain, niin minäkin teen.

Kun näitä tuhlailevia tapoja oikein ryhtyy miettimään niin miten rikkaaksi sitä voisikaan tulla todella pieniä muutoksia omiin tapoihinsa tekemällä. Paljonkohan me tuhlaamme puhdasta vettä, ihan tarpeettomasti muuttamalla sen puhdistamoon johdetuksi likavedeksi?

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home