1.11.13

Etsi ja ota oppia kaikkialta

Muokkaus on kasvun avain
Me harrastajavalokuvaajat saatamme olla lievästi ”vekotin hulluja”, sillä melko usein kuulee miten kameraa pitäisi taas vaihtaa parempaan. Uutta tekniikkaa tulee markkinoille tuhka tiheään, mutta perusteiltaan kamerat eivät suuresti muutu. Kaikilla kameroilla syntyy hyviä ja mielenkiintoisa kuvia, jos valokuvaajassa vain on puhtia. Katsoin juuri Yotube videoita, joissa halpoja kameroita on annettu ammattilaiselle, joka on saanut niillä aikaan hyviä kuvia. Hyvä syntyy taitavan kuvaajan toimesta vanhemmallakin kameralla. Se hyvä kuva on kiinni enemmänkin osaamisesta kuvaajana ja välineen hyvästä tuntemuksesta.

Olisiko järkevämpää lähteä jollekin innostavalle kuvauskurssille, ja jättää yksi kameran vaihto väliin? Kameran hinnalla tai välirahalla pystyy käymään useammankin kurssin, tai lähteä jollekin kuvausmatkalle muiden kuvaajien kanssa. Voihan kuvaustaitoja kehittää monin eri tavoin, esimerkiksi tutustumalla omaan kameraansa perusteellisesti käyttöohjeeseen. Niin vain on, että se välineen mukana tullut manuaali jää aika usein huonosti luetuksi. Itse huomasin, miten vähän olen tutustunut salamalaiteeni käyttöohjeeseen ja miten paljoin sen hienoja ominaisuuksia on ollut ihan kokonaan käyttämättä.

”Elämä on oppimista” kaiken aikaa ja joka päivä, mutta laiskuus hävettää. Minäkin ostan uuden kamerarungon heti, kun olen oppinut tämän nykyisen ominaisuudet kunnolla. Siihen voi kuitenkin kulua vielä vähän aikaa.

1 kommentti:

  1. Hyviä ajatuksia! Näin se on, ettei kameraa aina kannata vaihtaa, jos ei nykyisen kameran kanssa osaa kuvata. Itse syyllistyn liiaksi automatiikkasäätöön, vaikka omassa kamerassa (Nikon-järkkäri, ostettu pari vuotta sitten omalta veljeltä) olisi varmaan huikeita mahdollisuuksia. Yhtenä syksynä olin kuvausviikonloppukurssilla ja sain hyviä' vinkkejä. Silloisella pokkarikameralla sai yllättävän hyviä kuvia neuvoa antavan open johdolla.

    Hyvää, kuvauksellista viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!