"Mikään ei todellakaan estä ajatuksen syntyä." Tämä lause kuvaa täydellisesti sitä ainutlaatuista avaruutta, joka meidän jokaisen pään sisällä asuu. Maailman ärsykkeet, tieto, tunteet ja kokemukset vyöryvät sisään, ja aivomme toimivat uskomattomana järjestelmänä, joka lajittelee ja tallentaa kaiken.
Jokainen hetki, pienestä suureen, antaa meille uutta tietoa. Lapsuuden kolhuista koulun oppitunteihin ja elämän jatkuviin kokemuksiin – opimme taukoamatta, öisinkin, valvoessa tai nukkuessa.
Miten aivot tallentavat tietoa?
Tiedemiehet ovat pohtineet aivojen tiedontallennuksen kykyä vuosisatoja. Tiedämme, että hermosolut, ovat avainasemassa. Kun koemme jotain, aivoissa syntyy sähköisiä impulsseja, jotka kulkevat hermosolujen välillä. Näiden yhteyksien, vahvuus muuttuu kokemusten myötä, luoden pohjan muistille ja oppimiselle.
Aivomme ovat kuin jatkuvasti kasvava kirjasto, jossa jokainen kokemus on kirja. Alitajuntamme käsittelee jatkuvasti tietoa, joka ei koskaan edes nouse tietoiseen mieleen.
Miksi tiedon tallentaminen on niin tärkeää?
Tiedon tallentaminen on elintärkeää selviytymisen ja kehityksen kannalta. Se auttaa ennustamaan tulevaa, tekemään parempia päätöksiä ja oppimaan virheistä. Mutta se on myös kaunis asia. Kokemukset ja muistot muovaavat persoonallisuutta, arvojamme ja maailmankuvaamme. Ne ovat palapelin palasia, jotka muodostavat ainutlaatuisen yksilön.
Anna siis ajatusten virrata vapaasti ja tiedon kertyä, tiedostaen tai tiedostamatta. Se on aivojemme lahja, avain jatkuvaan kasvuun ja kehitykseen, joka tekee elämästä mielenkiintoista.
Mitä sinun aivosi ovat tallentaneet tänään?
Ajattelulle pitää antaa tilaa, eikä valmiiksi tuotettu saa vallata kapasiteettia
VastaaPoista