5.9.07

"Amatöörivalokuvaaja"

Eilisen kirpputorikäyntini toinen löytö on K.O SjöströminAmatöörivalokuvaaja”. Tämän käytännön oppaan tiedot lienevät nyt yhtä tarpeen kuin viisikymmentä vuotta sitten. Tietenkin kamerat ovat kehittyneet, mutta valokuvauksen perusasiat eivät ole muuttuneet.


Kamerassa on edelleen objektiivi, himmenin ja suljin, joiden yhteistyönä kuva syntyy, on tallennus sitten filmille tai digitaaliselle kennolle.


Silloin onnistuneen kuvanottamiseen tarvittiin enemmän tietoa, kuin nyt koska kameran automatiikka saa aikaan aina jonkinlaisen tuloksen. Tämän päivän kuvaajallakin ratkaisee paljon se mitä on korvien välissä ja vasta toissijaisena on kädessä oleva väline, johon kuva tallentuu.

Klikkaa kuvaa niin se suurenee

Lainaus kirjan takakannesta:

K. U. Sjöströmin kirjasta harrastelijavalokuvaaja saa kaiken tarvitsemansa tiedon - olipa sitten kysymys kameran valinnasta, objektiiveista, valotusmittareista, värivalokuvauksesta tai pilakuvista. Kuin kädestä pitäen tekijä opastaa kameran käyttäjiä aina alkeista lähtien yhä suurempaa taitoa ja tottumusta vaativaan erikoisvalokuvaukseen saakka. - Sellaista valokuvaajaa varten, joka itse haluaa kehittää ja kopioida, on kirjaan liitetty lukuisa määrä erilaisten kehitys- ym. liuosten valmistusohjeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!