4.8.10

Helteillä on hintansa

Helle niin on mukavaa, mutta kun se kestää toivottoman kauan se käy raskaaksi ja siitä joutuu joku maksamaan raskaan hinnan. Eihän täällä maailmassa saa mitään ilmaista, kun ilmaisia lounaitakaan ei kuulemma ole. Olisi se kuitenkin hienoa, jos voisi päivittäin käydä ilmaisella aterialla ja saada vaikka samalla pullon ohrajuomaa. Silloinkin olisi varottava, ettei se tietty promilleraja ylity. Minä olen kuitenkin aina ollut autonratissa vain vesiselvänä.


Kävin asuntomessuilla, menin sinne maanantaina, koska oletin siellä silloin olevan vähemmän väkeä. Ehkä olikin, mutta sittenkin ihmiset pakkautuivat noihin esiteltäviin asumuksiin, eikä niissä taatusti ilmastointi pelannut. Avoimista ikkunoista ja ovista sisään tulvi +28° ilmaa ja vaikka ilmastointi sitä viilensi niin hiki ja muut imelät tuoksut sekoittuivat suloisesti. Minulle messuilla ei juuri mitään mielenkiintoista ollut, sillä minä en ole rakentamassa, enkä sisustamassa, vain uteliaisuuttani piipahdin. Parasta antia oli parkkipaikalta messualueelle vievän bussikuskin Savon-kielinen jaaritus, sitä olisi kuunnellut pidemmänkin matkan.

Kuopioon ajellessani katselin auton ikkunasta Asta myrskyn tekemiä metsätuhoja, jotka olivat kaamea näky. Jos tuommoiset tuhot ovat heinäkuun helteiden hinta, niin kansantaloudellisesti ajatellen taitaaa helteillä olla turhan korkea hinta. Paljonko helteiden hinta vieläkin nousee, kun edelleen hellerajaa on rikottu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!