11.9.10

Nikon F4

Nikonin ensimmäinen AF automaattitarkennusta käyttävä kamerarunko oli F501. Minä hankin sellaisen vuonna 1985, sitten seurasi F801 ja vuonna 1990 ostin kuvassa olevan F4 ammattirungon. Monet Nikonin -80 luvun objektiiveista ovat minulla edelleen käytössä digikameroissa, jossain mielessä ne ovat hyvin kilpailukykyisiä verrattuna uusiin kakkuloihin. Kuvassa F4 kamerassa on kiinni 105 mm ikivanha makro, joka on mitä mainioin piirtokyvyltään. Digiajan alkamisesta lukien F4 on ollut muistona ”eläkkeellä”. Käyttökunnossa se toki on, elleivät nivelet ole käyttämättömänä jäykistyneet.

9 kommenttia:

 1. Järeän näköinen. Tollasen kun sais, niin kelpais kuvaillakin.

  VastaaPoista
 2. Hienoa! Taas uusi, erilainen F4.

  VastaaPoista
 3. Ei ole Nikonia voittanutta kameraa. Ja siinä olet oikeassa että vanhat putket on paremmintehtyjä linssityöltään kuin uudet VR systeemillä koetetaan hämätä harrastajia. Elektroniikka on varmaan paljon halvempi valmistaa kuin kunnon lasi linssit. Itselläni on käytössä 2 Kpl D 1H:ta mutta kun olen aina vähän PA niin toisessa on 16-85 VR nikor ja toisessa 70-300 VR nikor joskus herkuttelen 35-70 2.8 zooomilla ja lähikuvat otan sigma 70 2.8 macrolla.
  Teuvo Vehkalahti Noormarkusta

  VastaaPoista
 4. Läheltä löysitkin ja just tuon kirjan-numeroyhdistelmän.

  VastaaPoista
 5. Mun lemppari vastaus haasteesee..;D

  VastaaPoista
 6. Jopas on tyylikkään näköinen kamera!

  VastaaPoista
 7. Kamerat ovat mulle alati arvoituksellisia, mutta kai nekin oppii hallitsemaan jos kovasti harjoittelee. Hieno vastaus.

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!