Kuvassa 1960 luvun historiaa |
Valo on kaiken alku ja se on valokuvaajan tärkein työkalu. Se muokkaa aihetta, luo tunnelmaa ja ohjaa katsojan katsetta. Hyvä valaistus korostaa kohteen parhaat puolet ja piilottaa sen heikkoudet.
Koostumus on tapa järjestää elementtejä kehyksessä. Hyvä sommittelu voi tehdä kuvasta mielenkiintoisen ja dynaamisen, kun taas huono sommittelu voi tehdä siitä tylsän ja tasaisen.
Tekniikka on tärkeä, mutta se ei ole ainoa asia, jolla on merkitystä. Valokuvaajan tulee ymmärtää kameran asetukset ja osata käyttää niitä tukemaan valoa ja sommittelua.
Oikea hetki ottaa kuva on silloin, kun valo on hyvä ja kohde on oikeassa asennossa. Valokuvaaja ohjaa katsojan katsetta kolmiosääntöä ja alkuviivoja käyttäen. Älä aina kuvaa samalta tasolta. Käytä työkaluja, kuten jalustaa ja kaukolaukaisinta, sillä niiden avulla saat terävämpiä kuvia. Muokkausohjelmien avulla voit parantaa kuvien värejä ja kontrastia.
Tärkeintä on harjoitella, sillä hyväksi valokuvaajaksi ei kukaan synny, vaan kehittyy. Ota paljon kuvia ja kokeile erilaisia asioita. Mitä enemmän kuvaat, sitä paremmaksi on mahdollista kehittyä. Ole oma itsesi: Älä kopioi muita valokuvaajia, mutta opi heiltä, ja löydä oma tyylisi ja tapasi.
Kuten vanha sanonta kuuluu: "Ei ole ongelmaa, joka ei sisällä sen ratkaisemiseen tarvittavaa tietoa." Tämä viisaus korostaa, että ratkaisut ovat usein itse ongelmassa. Meidän on vain avattava mielemme ja katsottava tilannetta uusin silmin löytääksemme ne. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokaiseen ongelmaan on ratkaisu, joka odottaa löytämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!