Hitaasti kypsytetty ruoka on kuin elämä itse. Molemmat vaativat aikaa, kärsivällisyyttä ja oikean lämpötilan. Kun annat asioiden/ruuan kypsyä hitaasti, lopputulos on usein yllättävän maukas. Kiireessä valmistettu ateria on usein mietoa -mautonta, kuten muutkin elämän kiireiset vaiheet. Ehkä hitaus on todellista luksusta nyky-yhteiskunnassa. Miksi kiirehtiä läpi elämän, koska kiire kuluttaa turhaan energiaa ja hermoja?
Tarvitsemme ruokaa
ja juomaa joka päivä, mutta miksi kiirehtiä ruoan kanssa? Laita
muhennos uuniin kiehumaan, jotta sinulla on aikaa tehdä kaikkea
muuta - lukea sanomalehteä, miettiä kuinka tehdä maailmasta
parempi paikka tai jopa tanssia tangoa. Yksi asia on varma, ruoka on
valmista uunissa, ja sinä aikana voit tehdä mitä tahansa muuta.
Huomisenkin ruoka on valmis lämmitettäväksi.
Meillä
kaikilla on kodissamme tärkeitä laitteita, joista monet ovat
vajaakäytössä. Kesän lopun lähestyessä mieti mitä laitat
pakastimeen, onko hyötykasvikuivuri unohtunut kaappiin vai milloin
tuoremehulinkoa on viimeksi käytetty.
Tuntuu siltä, että meillä on aina kiire keittiössä, ehkä muuallakin, mutta miksi se on niin? Ehkä on aika katsoa kunnolla peiliin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!