30.9.24

Syyskuun päättyessä

Tänään! maanantai syyskuun 30. päivä

Aamu alkoi kahvin tuoksusta. Jauhan pavut itse, sillä siinä on jotain erityistä. Aamukahvi on kuin rituaali, joka virittää aivot kirjoittamaan. Mutta välillä tulee mieleen, miksi ihmeessä kirjoitan tätä blogia? Onko sillä edes lukijoita?

Syksyllä keittiössä tuoksuu lämmin keitto. Tykkään keitoista, joissa on paljon hyvää lientä. Ruuanlaitto yhdessä vaimon kanssa on rentouttavaa puuhaa, mutta samalla ajatukset harhailevat. Pihan siivous talvikuntoon ja tavaroiden lajittelu olisivat paikallaan, mutta jotenkin en vain vielä saa itseäni ryhtymään siihen. Ehkä laiskuus ja syksyn pimeys painaa päälle.

Lokakuu on nyt ovella. Syksy on minusta mielenkiintoinen vuodenaika. Rakastan syksyn värejä ja sitä, kun luonto valmistautuu talveen. Usein jo lokakuussa sataa maahan ensilumi. Olen alkanut miettiä lintujen ruokintaa. Tekisi mieli valmistaa talipalloja kookosrasvasta ja siemenistä. Ehkäpä kokeilen tänä vuonna jotain uutta reseptiä.

Illat pimenevät. Pimeät illat kutsuvat valokuvaamaan. Olisi syytä lähteä kameran kanssa kävelylle ja ikuistaa syksyn tunnelmia myös hämärän aikaan. Lokakuun täysikuu (17.10) on yksi hyvä aihe valokuville.

Elämä on tätä: kahvia, kirjoittamista, ruoanlaittoa, siivoamista, valokuvausta ja syksyn tuloa. Ja välillä sitä miettii, mitä kaikkea onkaan vielä kokematta.

Miksi kirjoitan tätä blogia? Ehkä siksi, että haluan jakaa ajatuksiani ja kokemuksiani muiden kanssa. Ehkä siksi, että kirjoittaminen on minulle tärkeä tapa käsitellä tunteita ja oppia asioita. Tai ehkä vain siksi, että se on hauskaa.

Mitä sinä teet syksyisin?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!