Olemme vaimoni Sophian kanssa opetelleet savolaisen kalakukon tekoa. Muikkua läskiä ja ruisjauhoja perusaineina, mutta on se kumma, kun ei niistä saa tulemaan kunnollista. Referenssinä meillä on ollut aitoja kauppatorilta ostettuja kalakukkoja.
Onko vika ohjeissa vai jauhopeukalossa, vai liekö vika liian kuumassa uunissa? Kukoista on tullut lähes pomminkestäviä. On ne silti syöty, mutta ei mitteenkään hättäillen, koska semmonen kova mölökerö pyörii suussa aikansa.
Voi olla, että minä jieräpiä en ole saanut ohjeista kunnon tolokkua. Siksi lähestyn Teitä aidot savolaiset, jospa teiltä saisi kunnon ohjeet, miten tuon homman saisi haaskemmaksi.
Onkelmia on lähinnä:
- pommin kestävyys
- kukon pinnan palaminen
- pohja on kuin betonivalua
- oman pinnan palaminen
On se vain kalakukko hieno eväs näin kesällä, kun sitä syödessä aika kuluu, eikä tule muutenkaan ikävä. Minusta se on myös eräs terveellisempiä ruokia, josta saa Omega 3 rasvahappoja ja rukiista fytaasia. Rasvaakaan ei varmaan tarvitse aivan tolkuttomasti käyttää.
Homma alkoi onnistua vasta kun saimme oikeat ohjeet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!