2.6.07

Tänään pihalla

Tänään on kiireinen päivä, sillä on ylioppilaiden juhlapäivä. Myös muut koulunsa päättävät juhlivat lukuvuoden päättyessä tai valmistuessaan erilaisiin ammatteihin.

Meillä omakotiasukkailla riittää mukavaa puuhastelua, sillä hyvin lannoitetut nurmikot kasvavat hyvin. Yrttiharrastajana haluan säästää myös joitakin luonnonkasveja etenkin pihan pensaiden alustoilla. Sieltä kerään nokkoset kuivattavaksi, vielä ennen Juhannusta. Polttomoottori käytetöiseen trimmeriin en vielä halua koskea, mutta senkin aika on ennen juhannusta, sillä Keskikesän juhlaksi paikkojen pitää olla tip-top kunnossa.

Minä pidän sellaisesta pihasta, jossa on mahdollisuus kaiken kasvaa mikä luonnosta löytyy. Nurmikossa viihtyvät voikukka ja mirrinminttu. Myöhemmin kesällä valkoapila saa tilaa muilta kasveilta. Tietenkin myös poimulehti ja piharatamo kuuluvat perinteisinä pihakasveina meillekin.

Pihoissa on eroa, koska on ymmärrettävää, että muutaman sadan neliön piha pitää hoitaa eri tavoin kuin laajempi piha-alue. Meillä hoidetaan käytössä olevaa tonttialuetta yli 3000 m². Tämän pihan lisäksi mökillä on hoitoalaa enemmän.

Kasvimaan olemme pyrkineet minimoimaan ja suosimme herukkaa ja vadelmaa, mansikkaa ym. marjoja. Luonnonvihannesten ja yrttien lisäksi muovihuone tuottaa riittävän keittiökasvisadon.

Tänään monet muutkin puutarhaihmiset kirjoittavat harrastuksestaan.

1 kommentti:

  1. Ruohikko on ajettu, naama punaisena ja huohottaen (ylämäkeen) =D

    Säästin toki paljon luonnonkasveja kukkimaan, metsäkurjenpolvet ovat lemppareitani. Kohta, muutaman viikon sisällä koittaa meidän puutarhan kaunein kukoistus. Meillä harrastetaan luonnonmukaista touhua, mutta polttomoottorikäyttöinen ruohonleikkuri on ainakin täällä pakko olla, muuten pihasta tulee puutarhan sijasta kotiviidakko =D

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!