Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

12.12.06

Odotan Vistaa


Ensimmäinen oma tietokoneeni ole Vic 20 ja sitten Commondore 64. Päteviä laitteita, sillä ei silloin osannut paremmasta uneksia. Sitten siirryin CP/M käyttöjärjestelmään ja koneessa oli jopa 2 kpl 175 kb lerppuasemia. Tuntui, että maailma on auki kaikkialle. Koneella pystyi kirjoittamaan Word Star ohjelmalla ja siinä oli D-Base II tietokanta ja Super Calc taulukkolaskenta. Näiden lisäksi levyillä oli vielä joitakin muitakin ohjelmia. Vuoden 1985 paikkeilla kehitys oli jo pitkällä, hankkiessani ensimmäisen PC-koneeni, jossa oli MS-DOS käyttöjärjestelmä. Muutaman vuoden kuluttua syntyi Windows eri versioineen. Nyt XP:n jälkeen Vista on jo ovella.

Tietokoneiden prosessoritehot ovat kasvaneet kaiken aikaa ja taas mietityttää mitä Vista tuo mukanaan. Aivan varmaa on, että vanhoissa vuoden – parin ikäisissä koneissa uusi järjestelmä ei toimisi, kuten uusissa vehkeissä. Muisti, näytönohjain, ehkä ajureissakin tulee olemaan ongelmia. Toimivatko edes kaikki vanhat ohjelmat? Toivottavasti sentään kaikki XP ohjelmat pyörivät uutuudessa. Kiintolevytilaa ei ole ollut koskaan liikaa ja Vista tulee jälleen kysymään suurempia, nopeita tallennustapoja.

Näin kehitys on mennyt aina, kun on oppinut jonkin systeemin, uusi tuleva on hieman erilainen ja taas on opiskeltava jotakin uutta. Ei se ole ollut välttämättä pahasta, mutta joskus siitä tulee turhautuneen oloiseksi. Onneksi nykyään kaikki on kuitenkin paljon helpompaa ja suhteellisesti halvempaa, kuin reilut 25 vuotta sitten.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home