Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

6.3.07

Piikikästä

Kaktuksia kasvaa Suomessa kukkaruukuissa, mutta se on kotoisin aavikolta tai autiomaista, niitä löytyy myös savanneilta, rannikoilta täi ylängöiltä.

Ostetut kaktukset siirretään muovisista- saviruukkuihin, sillä ne viihtyvät pienissä hengittävissä ruukuissa. Kaktusmullan tulee olla hiekkapitoista. Hiekan joukkoon pitää lisätä lannoitettua turvetta, ellei sitten osta puutarhamyymälästä saatavaa valmista kaktusmultaa.

Kaktuksia kastellaan kesällä säännöllisesti, etenkin kasvukauden alussa ja lopussa, mutta jos sää on ulkona sateinen ja viileä kaktus ei tarvitse paljoa vettä, sillä se pystyy varastoimaan kosteutta, runkoon, lehtiin juuriin. Nestemäinen lannoite lisää kasvua, sitä voi laittaa kasteluveteen kerran viikossa tai joka toinen viikko, mutta miedompana, kuin muille huonekasveille.
Kukkimaan kaktuksen saa, kun sille antaa talveksi lepokauden. Lepopaikan tulee olla viileä +5-12 °C , valoisa ja kuiva. Talven ajaksi kastelu lopetetaan tai ainakin vähennetään niukaksi. Jos kaktuselle ei anna lepokautta viileässä huoneessa, se ei kuki. Kaktuksia on kiva kokeilla! Tutustu Sinäkin. Kuvasin nämä kaktukset puutarhamyymälässä.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home