Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

25.12.07

Riskialtista

Joulun tärkeimmät päivät Jouluaatto ja Joulupäivä on takana, ja huomenna on vuorossa Tapaninajelu. Onneksi nykyaikana on noita kumipyöriä jotka korvaavat jalakset, sillä nyt ei ole jalasten luistoa auttavaa lunta maassa. Myöskään vällyjä ei tarvita, sillä nykyaikaisissa autoissa on kehittyneet lämpölaitteet. Pikemminkin ilmastointilaite on avuksi poistamaan turhaa kosteutta lämpimän auton sisäilmasta.

Huonot uutiset erilaisten kotieläinten, sikojen mutta myös nautojen hoitamatta jättämisestä ihmetyttävät minua. Vaikuttaa siltä, että eläinsuojelurikoksien määrä on lisääntynyt 2000 luvulla. Syitä voi olla hyvin erilaisia, mutta ehkä oma osansa on myös EU:n suuriin yksiköihin ohjaavalla maatalouspolitiikalla. Kulujen kattamiseksi on tehtävä entistä suurempia yksiköitä, joten jokaiselle eläimellä ei olekaan enää omaa nimeä, vaan niitä joudutaan hoitamaan massana.

Huono kannattavuus panee lihatalonpojan myös todella tiukaan, sillä eläimiä on hoidettava vuoden jokaisena päivänä, eikä niiden valvontaa voida jättää tekemättä edes yöllä, jotteivät luvattomat "tarkastajat" vierailisi karjarakennuksissa.

Uskon jokaisen yrittäjän haluavan hoitaa tuotantoeläimiä todella hyvin, sillä vain hyvin hoidettu eläin on tuottava. Yhteiskunnan tulee mahdollistaa tietty tulotaso, jotta eläimille voidaan taata kunnollinen hoito.
Eihän se ole sen kummempaa, kuin ikääntyvien ihmistenkään hoitaminen nyky-yhteiskunnassa.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home