Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

7.12.07

Hyvä harrastus

Joulukuun seitsemäs ja aamulla lämmitä +7 °C. Pimeä hälvenee kymmeneltä ja uudelleen pimenee kello 14. Maassa ei ole juuri lunta, sillä vesisade on sen sulattanut pois. Jos ihminen olisi masentuvaista lajia, niin nyt sen tartunnan varmaan saisi.

Ajattelin käydä kaupassa, mutta ei ole mitään tarpeellista hankittavaa, kun ruokaakin kaapit pullollaan. Jokin aika sitten luin jonkun valituksen, kun lantut pakataan vain kilon ja kolmenkilon pusseihin. Minusta tuollainen on uusavuttomuutta, jos ei ostata tehdä juureksista ruokaa varastoon. Siitä vain lantut kattilaan ja kiehauttamisen jälkeen soseeksi tai kuutioiksi ja pakastimeen juuri niin pieniin pusseihin kuin haluaa. Saapa siitä edullista ruuan raaka-ainetta eikä tarvitse aina heti mennä kauppaan, kun aikoo tehdä ruokaa. Saman olemme vaimon kanssa tehneet punajuurille ja on pakastimessa vaikka kuinka moneen Borssikeittoon tai rosolliin tarpeet.

Suomalainen ruoka on todella hyvää, kun sen itse tekee puhtaista ja lisäaineettomista raaka-aineista. Pidän ruuanlaittoa eränä parhaista harrastuksistani, sillä se kuuluu siihen harrastusryhmään, josta kertyy ajan mittaan monenlaista hyötyä. Suurin osa muista harrastuksista kuluttaa aikaa ja rahaa.

Niin kävin kaupassa, Seppälän Kirpputorimarketissa, siellä oli kansainvaellus, sillä lähes kaikki mahdolliset ihonvärit olivat edustettuina. Parkkipaikkakin oli täysi, mutta kun rauhassa odottelin, sain sentään paikan. On siellä tavaraa, mutta onko se sitten tarpeen?

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home