23.1.08

Harrastekuvaus

Tänään ilmestyneessä ”Tekniikan Maailma” lehdessä on vertailussa uusimmat järjestelmäkamerat, joiden rungon hinta on 1200 – 1700 euron hintaluokassa. Melkoisia tietokoneita nämä laitteet jo ovat, sillä tällainen kamera toimii monessa asiassa käyttäjän apuna. Tarkennusta, valotusta ja asioiden muistamista voi jättää kameran tehtäväksi. Onneksi vielä kohteen valinta ja sommittelu jää ihan itsenäisesti päätettäväksi. Toki nuo automaattiset toiminnot ovat vain avuksi, eikä niitä pidä päästää isännöimään koko hommaa. Kysymyksessä on kuitenkin edelleen harrastajan kamera. Omaksi huvikseen kuvaava nauttii eniten saadessaan pähkäillä erilaisten asioiden parissa. Harrastajan ensimmäinen tavoite ei ole ottaa sellaisia kuvia, joilla kustantaisi kameran hinnan muutamilla huippu otoksilla. Amatöörivalokuvaaja, kuten ei pilkkimieskään lähde luontoon saaliin määrän tai laadun vuoksi, vaan nauttiakseen.

Uudet kamerat alkavat olla monipuolisia, joiden mukana tulee useiden satojen sivujen käsikirja, että laitteen tärkeiden ominaisuuksien löytäminen vaatii aika paljon paneutumista asiaansa. Kameran kanssa on sama vaara, kuin monella varttuneemmalla kännykän käyttäjällä, ettemme tiedäkään mitä kaikkea sillä puhelimella voisi tehdä.

Suuri onni on, että nykyiset järjestelmäkamerat ovat pitkälle kehittyneitä luotettavia laitteita, joiden hinta on kohtuullinen verrattuna siihen mitä ensimmäiset digijärkkärit maksoivat 2000 luvun alkuvuosina. Nyt on sitten ongelmana, mitä sillä vanhalla rungolle tekee, kun uutta mielii?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!