27.1.08

Talvi-ilmoja

Ei voi olla kuin tyytyväinen tähän ilmastonmuutokseen, joka on tapahtunut muutaman päivän aikana. Neljä astetta pakkasta ja aurinko kuultaa pilviverhon lävitse, voiko olla mukavampaa ulkoiluilmaa? Olen yleensä kulkenut talvisin lumikengillä, mutta tämä vuonna ei niitä tarvita, kun 45 numeron maastojalkineet ja menoksi.

Metsissä voi kävellä missä vain, mutta mukavinta se on valmiiksi tallatuilla poluilla. Noilla harvemmin kuljetuilla reiteillä vastaantulijat ovat yleensä valmiita pieneen juttutuokioon vastaantulijan kanssa. Tänäänkin taisi kulua lähes ½ tuntia, kun paransimme maailmaa vastaan tulleen kanssa. Hän oli ollut työaikansa rakennuksilla töissä, ja nyt eläkeläisenä ihmetteli sitä, millaista laatua vielä vuosikymmen sitten tehtiin. —Tärkeintä oli saada äkkiä ja paljon valmista, ei siinä betonin kuivumista joudettu odottamaan ja joskus taisivat märät villatkin jäädä rakenteiden sisään. Nyt niitä sitten korjataan, koska ei se kosteus siltä peitteiden alta kuivu, kuin homehtuen. Näin hän muisteli.

Järvien jäilläkin oli tänään uhkarohkeita kulkijoita. Minä en jäälle kuitenkaan halua mennä, koska ei ole mitään todellista tarvetta, sillä maata riittää. Soilla sen sijaan tykkään kulkea, koska ei se mitään haittaa, jos jalka joskus rahkasammaleesta tavoittaa vesipaikan.

Metsissä alkaa jo kuulua myös keväisiä ääniä, kun ainakin varikset, korpit ja tiaiset, ennustavat kevättalven lähestymistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!