Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

30.3.09

Onnenkauppaa

Noin 2,5 miljoonaa suomaista tavoitteli viime viikon suurta lottopottia. Kahdessa kupongissa sitten nuo tuottoisat oikeat numerot ovat olleet, joten voiton todennäköisyys oli aika pieni.

Hyvin siitä kuitenkin riitti rahaa noille kahdelle onnekkaalle, joista toisessa taisi olla pieni porukka pottia jakamassa. Lottokin on tavallaan tulevaisuuden ennustamista, joka ei todellakaan ole helppoa, sillä kiinnekohtana ovat vain kaikki ruudun numerot. Tätä maailmantaloutta varmaan myös moni ennustaa, mutta minkälainen jättipotti siinä onkaan jaossa. Varmaan rahakkaat talousviisaat tekevät jo nyt riskisijoituksia, joilla varovaisten köyhien varat siirtyvät uusiin salkkuihin.

Ennustamista on harjoitettu koko tunnetun maailmanhistorian ajan, joskin keinot ovat nykyaikaan paremmat, kuin muinaisina aikoina, jolloin apuna käytettiin kalan- ja muiden eläinten sisälmyksiä, kahvinporoja tai pelikortteja. Nykyaikaisesta tieteestä ja tekniikasta huolimatta todennäköisyys ennustuksen epäonnistumiseen on edelleen olemassa.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home