21.3.09

Vanhaa tekniikkaa

Tuli vain mieleen, kun nyt kehutaan noita uusia kiinteäpolttovälisiä valovoimaisia prime linssejä. Ovatko ne paljon parempia, kuin pian neljäkymmentä vuotta vanhat Nikkorit. Noissa vanhoissa on valovoimaa ja piirtokykyä kuten uusissakin. Niistä puuttuu ainoastaan AF tarkennus ja CPU sekä hinta. Eihän sellainen 50mm f 1.2 tai 105 mm f 2.5 mitään maksa, jos ne ovat kaapissa käyttövalmiina.

Ei niitä ole paljoa tullut käytettyä digikameran kanssa ennen, kuin tänään laitoin niiden arvot D-300. muistiin. Hyvin tuntuivat toimivan, ja on jopa terveellistä palauttaa mieleen, että käsitarkennus oli ainoa vaihtoehto siihen asti kun AF tuli käyttöön kahdeksankymmentäluvun puolivälissä. Ostin silloin Nikonin F-501, ja myöhemmin F-4, vieläkin ne toimivat, jos vain viitsisisin filmiä valottaa.

1 kommentti:

  1. Samaa mieltä, vanhoissa laseissa oli varmasti aivan yhtä hyvä piirto kuin nykyisissäkin jollei parempikin.
    Itse luovuin niiden käytöstä siitä syystä, että tarkentaminen alkoi tuottaa vaikeuksia ja automaattitarkennukset kehittyivät
    tarpeeksi hyviksi, mutta silmäni eivät.
    Harmitta hiukan, että tuli pistettyä vaihtoon aikoinaan koko kalusto Contaxit ja Zeissin lasit.Tyhmyydestä kärsii koko pää.

    VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!