8.5.10

Tänään on toivoa

Usko tai älä, kaikesta huolimatta kesä on nyt paljon lähempänä, kuin kuukausi sitten. Päivät pidentyvät ja vesisade sulattaa maasta roudan. Ilmat lämpenevät, kukat kukkivat ja kesä koittaa. Näsiä kukkii lehdettömänä ja puutarhojen sipulikukat loistavat parhaimmillaan. Silti tuntuu jotenkin apealta kun päivällä on vielä alle viiden asteen lämpötila, mutta liian nopea kevään tulo voisi olla paljon pahempi asia, jopa lievä katastrofi.


Uutiset kertovat kaikenlaista maailmalta. Ilmassa on tuhkaa ja lama uhkaa taas. Nyt se on eri syistä, sillä syypää on Kreikka, siellä oleva korruptio ja holtittomuus. Suomalaisina tunnemme olevamme kaiken yläpuolella, asummehan me pohjoisessa. Vaalirahasotkut tuntuvat taas pieniltä virheiltä, kun niitä verrataan välimeren maiden tilanteeseen. Mitenkähän puhtaat jauhot ovat Italian mafiosoilla, väkisin tulee mieleen kysymys, että mitä vielä on tulossa?

Jotenkin kaipaisi jo hyviä uutisia, olisiko mahdollista, että keksittäisiin jokin ennennäkemätön uusi energianlähde, josta saisimme toivoa. Aurinko nousee joka päivä, vaikka se on usein maasta katsoen vahvojen pilvien takana, se nousee kuitenkin. Auringolla on mittaamaton säteilyenergia, joka voitaneen varastoida. Tuuli tuivertaa aina, ja se saa merien aallot vyörymään. On vain valjastettava luonnon vahvat, valtavat saasteettomat voimat. Meillä on vettä valoa ja fotosynteesi. Miksi tuhlata miljoonat atomin hajottamiseen, joista on harmia vuosimiljooniksi? Tiede on ihmisen keksimä, mutta kuluvatko tieteen voimat tuhoavien energioiden kehittämiseen, sillä ihminen on ainainen valloittaja ja riidan haastaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!