Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

10.5.10

Puhdas vesi on tärkeää

Nykypäivänä vesi liikkuu niin helposti, että eipä sen kulutusta, juurikkaan ajatella. Miten mahtaisi olla jos veden hinta olisi sama kuin bensan hinta nyt. Tänään se maksoi 1,50€/litra. Tai entä jos ei olisikaan vesijohtoa, joten kaikki huushollin tarvitsema vesi pitäisi kantaa sangolla sisään, eikä olisi viemäriään, joka johtaisi likavedet takaisin vesistöihin. Olisi se elämä erilaista, mutta reilu puoli vuosisataa sitten vesijohdot eivät tulleet vielä jokaiseen keittiöön. Karjallekin vesi oli kannettava, joko järvestä tai kaivosta. Maailma voi muuttua nopeastikin, sillä kaikenlaiset luonnonilmiöt voivat nostaa yllättäviä ongelmia esiin, kuten nyt joku islantilainen tulivuori tai Kreikan holtiton taloudenpito.
Vesi vain on niin arvokasta elämälle, että ei kait sitä pitäisi ihan summittaisesti pilata, vaikka meille suomalaisille sen riittävyys ei ongelma olisikaan. Kuitenkin kaikenaikaa näkyy uutisia, jotka kertovat huolestuneesti, miten jossakin järvessä kalat kuolevat ja vesi on uinti- ja muutenkin käyttökelvotonta.

Nämä vesiasiat vain tupsahtivat mieleeni, kun sattumoisin löysin kuvien joukosta tämän kuvan, jonka olen ottanut reilu 50 vuotta sitten.

Tunnisteet: ,

1 Comments:

Blogger Kampai 70 said...

Hieno juttu, että joku kiinnittää tuohonkin asiaan kunnon mielipiteen. Meillä täällä vuorten keskellä on vettä vaikka toisillekin antaa. Lumet sulavat vuorilta ja virtaavat tuohon isoon järveen. vesipinta on kylläkin vielä normaalia alempana. toivovat vettä tulevaksi lisää. Me tulermme viikon päästä juomaan sitä teidän vettä.Näkemiin siihen asti.

12.5.10

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home