Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

24.1.11

Puutarhaseura

Vuoden ensimmäinen kerhoilta kokosi porukkaa runsaasti Viherlandiaan, eikä ihmekään sillä illan aihe oli siementen vaihto. Lähes kaikilla oli mukana jotakin kierrätettävää. Viime kesältä käyttämättä jääneitä ylivuotisia siemeniä, itse kukkapenkeistä kerättyjä ja myös jonkin verran mukuloita ja juuria. Nopeasti tyhjenivät pussit ja rasiat, kun porukka varasi siementä oman kukkapenkin koristeeksi kasvatettavaksi.

Monia erilaisia siemeniä minä keräsin ja vaimokin piti puoliaan. Samalla oli kaupan puolella ylivuotisten siementen alennusmyynti, siemenpusseja oli tarjolla 10 sentistä alkaen.

Hyvä valikoima erilaisia siemeniä on nyt luetteloituna taimikasvatusta varten. Helmikuun lopulla asettelemme taimilaatikot hyllyihin ja siemenet muhevaan kylvömultaan.

Ei ole taimettaminen ihan helppoa, sillä kaikki siemenet eivät idä ja joihinkin itäneisiin tulee taimipolte ym. harmia. On kasteltava ja tuuletettava huolellisesti. Lämpöä ja valoa pitää olla olla sopivasti pienille sirkkataimille. Sitten jos taimet hyvin varttuvat seuraa silmäniloa kesäksi, mutta myös pientä puuhaa.

Tunnisteet: ,

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home