Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

10.2.11

Rehulinjalla

MTV3 Studio55 on mielenkiintoinen ohjelmakokonaisuus. Ehkä sen parasta antia on Antti Heikkilän tietoiskut, kuten tänäkin aamuna, kun hän leppoiseen tapaansa puhui natriunglutamaatista ja nitraatistä. Nehän ovat ainakin näin eläkeläiselle aivan turhia lisäaineita, joita on helppo välttää. Välttäminen onnistuu, kun syö vaimon, ja vähän itsenikin kokkaamaa kotiruokaa. Makkaroita ja punaisia leikkeleitä ei juuri osteta ja liha ilman marinaaria. Liha- ja kalaliemet keitetään itse jne. Eihän se kokkaaminen ole niin helppoa, mitä olisi käydä syömässä vaikka ABC:n baarissa tai ostaa valmiita ruoka-annoksia. Kokkaillen voi pitää lisäaineet, jos ei ihan kokonaan poissa, niin minimissä kuitenkin.

Sarviapilan ituja
Vaikeampaa on selvitä ilman tärkkelystä, ja muita hiilihydraatteja joita tulee paljon viljoista ja perunasta. Ovat ne niin iskostuneet suomalaiseen ihmiseen, että ilman ruisleipää ei tule mitään ja perunoitakin kuluu tarpeettoman paljon.

Siementen idätys ja muutenkin runsas juuresten ja vihannesten käyttö on kuitenkin hyvä asia, sillä täytyy todeta, että jänis on viisas eläin, kun se tulee toimeen pelkillä rehuilla. Siihen suuntaan pitää vain eläkeläisenkin ponnistella, kun haluaa pysyä hyvä vointisena.
Studio55

Tunnisteet: ,

3 Comments:

Blogger kaisu marjatta said...

kiitos hyvä juttu. Tähän pyritään. Meillä syödään kaikki itse tehtynä, leipä myös, liha on jo pois kokonaan , käytän tofua, soija tuotteita ja runsaasti juures ja siemen sekä vihannes tuotteita.Tuoretta kalaa kerran viikossa, joskus siitä riittää kahdeksi päivää. Jos ostaa vaik koko lohen. ensin paistaa fileet, ja lopusta soppa..

25.2.11

 
Blogger kaisu marjatta said...

haaste? Mitä tuo tarkoittaa? Yykaakoo nee?

25.2.11

 
Blogger Mikkola said...

—aikatherine kirjoitti...
haaste? Mitä tuo tarkoittaa? Yykaakoo nee?

Haasteblogi ositteessa;

http://yykaakoo4.vuodatus.net/

26.2.11

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home