Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

8.1.07

Puhelin


Kännykässä on jo melkein kaikki ajateltavissa oleva. Taitaa olla tarpeetontakin. Itse käytän kännykkää kovin vähän. Työssä ollessani taas melkein elin joka hetken kännykän varassa. Nyt tilanne on toinen, tarvitsen kännykkää harvoin, ja silloinkin vain puhelimena.
Tietokone on muodostunut tärkeäksi, sillä sen varassa on suurin osa uutisista, ja henkilökohtaisesta yhteydenpidosta nettipuhelimen kautta. Kamerat kellot ym. kännykän liitännäiset ovat minulla erillistaitteina, niin MP3 soitin, kuin radiokin.
Kännykät kehittyvät nopeaa vauhtia ja pian kännykän voisi kuvitella korvaavan jo kaiken kodin viihde-elektroniikan. Ehkä näin onkin, mutta uskon erillistaitteilla olevan vielä pitkään enemmän hyötyä, kuin niiden puhelimeen integroitu pikkuveli tarjoaa.

TV:n jälkeen nyt kehitetään kännykkäprojektoria. Saksalainen Fraunhofer-instituutin, uusin prototyypissä kännykän "videotykki" on 16 x 9 x 9 -millinen eli noin sokeripalan kokoinen. Videotykkiä kehitetään myös Suomessa. Oululainen Upstream Engineering sai pari vuotta sitten kansainvälistäkin huomiota Photon Vacuum -tekniikkaan perustuvalla videoprojektorilla, joka oli noin tulitikkuaskin kokoinen.

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home