13.4.07

Digiaika

Vaikuttaa kummalliselta tämä nyt käynnistetty digi TV keskustelu sillä asiahan on päätetty ajat sitten. Turhaa jälkipeliä tällainen on.
—Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan Suomessa siirrytään kokonaan digitaalisiin televisiolähetyksiin v. 2007 elokuun 31 päivä.
Bokseja on hankittu ja niitä hankitaan mikäli, olen oikein huomannut alan liikkeissä käydessäni. Ainakin omakotiasujan mieltä turha jahkailu hämmentää, sillä boksi on ollut telkun vieressä ihan siitä saakka, kun niitä kaupasta sai. Huonoja ne ainakin alussa olivat, sillä meillä on nyt menossa neljäs, vaikka vain yhden olen ostanut. Ne ensimmäiset vain lakkasivat toimimasta jonkin vian vuoksi. Laitteen toimimattomuus todettiin pikatestillä ja takuuseen sain uuden. Nyt tämä on viimein toiminut ilman mokia. Uudemmat versiot ovat kyllä aivan eri maailmaista, mutta en tuota vaihda ennen kuin se lakkaa toimimasta tai HDTV lähetysten vuoksi olisi uusi ostettava.
Ennen digiboksia meillä TV kuvassa oli haamuja ja varjoja, vaikka antenni oli kunnossa. Kaikista näistä häiriöistä päästiin heti kun boksi kytkettiin televisioon ja signaalin voimakkuus on hyvä.
Nämä nykyiset kirjoitukset ja TV-keskustelut koskevat lähinnä vain kaapelikoteja, eli vain pientä osaa TV:n käyttäjistä. Toisaalta hyvin ymmärrän sairaaloiden ja muiden laitosten tilanteen, niissä on järkevää hyödyntää mahdollinen jatkoaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!