15.4.07

Puhutaan politiikkaa

Eduskuntavaalit ovat jo vanhaa asiaa, joten niistä ei enää paljon puhuta, sillä hallituksen kokoaminen on nyt päällimmäinen asia. Ensi viikolla nimitetään maahan hallitus.

Monet kysymykset on ratkaistava neuvotellen ennen kuin salkut saadaan jakoon. Tietenkin kansa jo nyt veikkailee ministerin nimiä. Voittajilla alkaa vastuullinen aika, siitä miten maata johdetaan.

Käytiinköhän vaalien aikana vähän kuvaannollisestikin vieraissa, kun on puhuttu työväenpuolueista ja työväen presidentistä. Saattoipa olla että 100 vuotias SAK koki porvarien lähentelyn ja pyllylle taputtelun kiusallisena ja varoitti tunkeilevaa isäntä tekemällä mainoksen, jossa vallattomien halut palautettiin aisoihin. Vaikka ei mitään vastakkain asettelua olisikaan, eivät kaikki hyväksy sitä, että kaikki olisi yhteisiä.

Hallitus syntyy ja ministerisalkut jaetaan, ovatko kaikki tyytyväisiä, saavatko puolueet haluamansa salkut ja onko kansa lopputukokseen ja tulevien isäntien ääneen tyytyväinen sen näemme tulevaisuudessa. Oppositiollakin on oma sanansa sanottavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!