15.3.08

Maapallolla

Olemme minkä maan kansalaisia tahansa, kuulumme maapallon väestöön ja meitä on nykyisin noin 6,5 miljardia, kun vuonna 1900 maapallon väkiluku oli vain 1,650 miljardia. Väestön kasvu ei pysähdy tähän, joten telluksella on todella vaikea tehtävä antaa kaikille ylenpalttiset elinolosuhteet.

Onko ihmiskunnalla edes mitään oikeutta luonnon herruuteen? Uskonnot siitä saattavat jotakin kertoa, mutta niidenkin kesken on yleensä kaikesta erilaisia käsityksiä. Mikäli ihminen on huolestuvaista sorttia ja hän haluaa etsiä tietoa vaikka netistä, niin huolenaiheita on saatavilla yllin kyllin. Jotenkin koskettaa, koska tulevaisuuteen on aika epäeettiset ehdot. Väestön määrä kasvaa, ilma, vesi ja maa saastuvat ihmisen toimenpiteiden johdosta. Ruokaa tarvitaan enemmän, ja sen tuottamiseen ei olekaan enää ehkä niin paljon tehtävissä. Ravinnon hinta nousee ja ihmisten eriarvoisuus kasvaa nykyisestään. Voisi ajatella, että nyt pitää sitten muuttaa sellaiseen paikkaan, missä on rajattomasti raikasta ilmaa, pudasta vettä ja tuottavaa maata. Maapallon ulkopuolisesta maailmankaikkeudesta ei vain taida vielä olla sellaista paikkaa tarjolla.

Maapallo on nyt varmaan erilainen, kuin se oli 1000-luvulla ja millainen se tulee olemaan esim. tuhannen vuoden kuluttua. Tulevaisuutta on mahdoton tietää, ja ei kai sillä tietämyksellä ole ihmiselle suurta merkitystäkään, sillä keskimääräinen yksilön elinikä on 66 vuotta. Nettitietojen mukaan Euroopan Unionissa elämme pidempään, sillä miesten keskimääräinen elinikä on yli 78 vuotta ja naisilla 82,5 vuotta.

Tiedämme, että ”ainut vakio on muutos”, joten ei liene muuta tehtävissä, kuin uskoa, että me 6,5 miljardia haluamme säilyttää maapallon asumiskelpoisena, joten yritetään kaikki toimia pitäen huolta omasta tontistamme, kuluttaen säästeliäästi luonnonvaroja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!