Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

23.2.09

En löytänyt tänään

Eilen tuli mieleeni ajatus, että pitää hankkia ”Kalevala” kirpputorilöytönä. Tämä ajatus vain siksi, kun helmikuun viimeinen päivä, tuleva lauantai on Kalevalan päivä. Tein tuumasta totta ja siitä vain kirpparille, jossa tiedän olevan hyvän valikoiman vanhoja kirjoa. Ei minua silti kovin hyvin luonnistanut. Kalevalan kyllä löysin, mutta sen kieli oli minulle täyttä ”hebreaa”. Kirja oli painettu esperantoksi. Hintaa sillä on 7,50 €. En ostanut, joten etsintä projekti jatkuu.

Samassa hyllyssä oli Michael Langfordin Valokuvauksen ABC, vuodelta 1993, sen ostin, jotain ostaakseni. Kirja on varmaan aivan koskematon, kuin kirjakaupan hyllystä. Digikuvauksesta ei tuolloin ole vielä puhuttu mitään, mutta onko siitä niin väliäkään. Eihän valokuvaus ole muuttunut vaikka välineissä on tapahtunut muutoksia elektroniikan kehittyessä.

Vanhat valokuvauskirjat ovat eräs harrastukseni ja lähes poikkeuksetta ostan sellaisia kirpputoreilta, joskaan en halua hyllyä täyttää samoilla kirjoilla.

Tunnisteet:

2 Comments:

Blogger KooTee said...

Jokaiselle digiaikana kuvaamisen aloittaneelle tekisi hyvää lukea vielä tätäkin vanhempia valokuvausoppaita. Oppisi ymmärtämään jotain myös kameran säädöistä. ;)

24.2.09

 
Blogger Mikkola said...

"KooTee"
Olen kanssasi samaa mieltä, sillä aina voi oppia jotakin uutta, vaikka olen aloittanut harrastuksen vuonna 1957. Hyvät perustiedot auttavat pysymään paremmin mukana myös nykykehityksessä.

24.2.09

 

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home