23.4.09

Autiomaa

VALOKUVATORSTAI:n Haaste 129

Vanha puusto on korjattu pois risuineen, mutta ainakin osa kannoista on tällä alueelle jätetty. Hakkuu on ilmeisesti suoritettu talvella 2007 tai 08. Hakkuualue on laikutettu ja uudet kuusentaimet on istuttu keväällä.

Pian, jo toukokuussa aukko muuttuu kesän vihreäksi, kun heinä ja pensasto alkavat kasvaa. Jo vuoden kuluttua alueella on mahtava vattu kasvusto, jonka marjoja verottavat niin linnut, kuin muutkin eläimet ja ennen kaikkea makoisista marjoista saavat nauttia monet lähiseudun ihmiset. Puolukoita kivienkupeitta voi poimia vuoden parin kuluttua.

Kuusentaimiston varttuessa pensaikko raivataan pois, kun taimisto ei tarvitse enää sen antamaa suojaa. Sitten, ehkä jo 20 vuoden päästä taimikkoakin harvennetaan ja 40 – 50 vuoden kulutta alueella kasvaa tasakokoinen laadukas kuusimetsä.

10 kommenttia:

 1. Metsä on viety ja kaikki sen mukana. Tosi autiota. Kiva oivallus haasteeseen.

  VastaaPoista
 2. Ohos, onpa parturoitu autioksi maisema...

  VastaaPoista
 3. Aika kolea! Pidän.

  VastaaPoista
 4. Karua autiota entistä metsää, jäljellä paljas hakkuuaukio.

  VastaaPoista
 5. Autioksi on mennyt, karun kaunista.

  VastaaPoista
 6. Oi, sattuu. Mutta uusi puusto tulee (oma lehmä on mulla ojassa nyt kun näin sanon). -Ja on autiudessa oma kauneutensa?

  VastaaPoista
 7. Näitä autioita hakkuuaukioita alkaa olemaan pilven pimein, ei edes linnunlaulupuita jätetä!

  VastaaPoista
 8. Kyllä se niin on kuin kirjoititkin. Eräs tuttavani, metsäylioppilas sen sanoi, parasta metsänhoitoa on kunnon avohakkuu, siinä tulee sitä biodiversiteettiä aidolla tavalla. Heiniä, lahottajia, perhosia, ketokukkia, puuntaimia, pikkulintuja... Eihän sellaisessa talousmetsässä mitään muuta kasva kuin tukkipuuta.

  VastaaPoista
 9. Metsä hakattu pois. Autio on, mutta maisemana en tykkää. Hyvä haastekuva tähän...

  VastaaPoista
 10. Tästä tulee muuten mieleen esim. talvisodan jälkeiset kuvat. Kun oli metsät pommitettu maan tasalle. Tämä on vain värikuva ja onko siellä ihan kaukana sähköäkin menossa?

  VastaaPoista

Kerro mielipiteesi!