Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

16.4.09

Talouden oravanpyörässä

[1]


"Kun joku lopettaa myymisen, joku toinen lopettaa ostamisen.
Kun joku lopettaa ostamisen, joku toinen lopettaa valmistamisen.
Kun joku lopettaa valmistamisen, joku toinen lopettaa työskentelyn.
Kun joku lopettaa työskentelyn, joku toinen lopettaa ansaitsemisen.
Kun joku lopettaa ansaitsemisen, pysähtyy kaikki.
"
........................................................................................................................................

Näinkin sen voi nähdä, mutta voisi se olla toisin, sillä olemme kaikki ostaneet itsemme kipeiksi, lihaviksi ja useimmat meistä ovat hukkumassa tavaran paljouteen. Huushollissa on kaikkia koneita ja laitteita, taloustavaroista vaatteisiin. Monista laitteista ei ole luettu edes käyttöohjetta, joka on vähän vaikeatajuinen. Ei sitä sitten käytetäkään. Jäätelökone voisi olla eräs sellainen ja toinen on varmaan leipäkone, joita on jatkuvasti kirppareilla muutaman euron hintaan.

Telkkarin tulee olla suuri seinätaulu ja siinä tallentava digiboxi, mutta kuka niitä kaikkia ohjelmia ehtii katsoa, kun monelta kanavalta niitä tulee. Tallenteessa voisi tosin selata mainokset pois jotta ei suurempaan ostovimmaan joudu. Kyllä tuota markkinaviestintää riittää enemmän, kuin ehdimme kuluttaa. Autokin tulee vaihtaa aina vain suurempaan maasturiin, jotta siinä pystyy kuljettamaan kaikki perheen harrastusvälineet paikasta toiseen. Ollaan sitä niin kiireisiä ja kun pitäsi keretä jonkun tekemään työtäkin, jotta ostettavaa kampetta syntyisi ja olisi varaa joskus maksaa kaikki mitä niin hirveästi haluttaa ostaa.

[1] Positiivarit: Ajatuksen aamiainen

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home