Iltakävelyllä katselin valmiiksi sopivia nokkospehkoja, joita käyn huomenissa leikkaamassa. Eiköhän nämä versot ole vielä sopivassa kehitysvaiheessa kerättävissä talteen seuraavan talven hivenaine ja vitamiinivarastoksi.
Joku minua viisaampi voisi antaa vinkin kuivaanko nokkoset yrteiksi vai onko parempi höyryttää ne ja pakastaa? Kumpaakin konstia on käytetty meidän perheessä, enkä osaa sanoa kumpi niistä olisi parempi. Kesän mittaan on nokkosta totuttu käyttämään pinaatin tapaan ja minulla on (vaimolta salaa) pihapiirissä suojeltu nokkospehko jota leikkelen aina esimerkiksi kun tulossa on vieraita muurinpohjalettukesteihin.
Joku minua viisaampi voisi antaa vinkin kuivaanko nokkoset yrteiksi vai onko parempi höyryttää ne ja pakastaa? Kumpaakin konstia on käytetty meidän perheessä, enkä osaa sanoa kumpi niistä olisi parempi. Kesän mittaan on nokkosta totuttu käyttämään pinaatin tapaan ja minulla on (vaimolta salaa) pihapiirissä suojeltu nokkospehko jota leikkelen aina esimerkiksi kun tulossa on vieraita muurinpohjalettukesteihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kerro mielipiteesi!