Ajan saa kiinni vain pysähtymällä, sekä hiljaa varroten.

8.5.09

Puusta pudonnut

Juomakelvotinta pintavettä

Ihminen on luomakunnassa hyvin erilainen olio, ainakin muihin nisäkkäisiin verrattuna. Ihmisellä on suuri kyky sopeutua erilaisiin olosuhteisiin, johtuneeko tuo sitten kyvystä käyttää enemmän aivoja oman menestyksen turvaamiseksi. Silti terveytemme voi järkkyä hygieenisistä puutteista. Muistan lukeneeni, että maailmassa ihmisten kuolemia aiheuttaa eniten saastunut juomavesi. Miksi huonolaatuinen vesi on ihmiselle hyvin vaarallista, mutta muut eläimet voivat juoda bakteeripitoista vettä sairastumatta?

Villieläimet etenkin pedot syövät monenlaisia haaskoja, siis mädäntymässä olevaa lihaa, mutta eipä se käy ihmiselle. Kotieläimiä hoidetaan hyvissä olosuhteissa, mutta on aivan varmaa, että possut laittavat jalkansa omaan purtiloonsa, eikä niiden tarvitse olla huolissaan sorkkiensa lantaisuudesta. Ihmisten tulee pestä käsiään alinomaa välttääkseen taudinaiheuttajien hyökkäyksen.

Niin tai näin, vaikka eläimetkin saattavat jotakin ajatella ja oppia, on sittenkin suuri onni, että alaston apina on aikanaan ymmärtänyt pudottautua puusta.

Tunnisteet:

0 Comments:

Lähetä kommentti

Kerro mielipiteesi!

<< Home